Skremmende scenario brettes ut i storfilmen SKJELVET.

Fredag 31. august, har storfilmen SKJELVET premiere på Krona Kino.

Katastrofefilmen Bølgen fylte kinosalene til randen for tre år siden og ble den fjerde mest sette norske kinofilmen i nyere tid. Nå får Bølgen en oppfølger!

Les mer om filmen nederst i saken. 

Kunnskap til kvelds

Men hvor stor er sannsynligheten for at et enormt jordskjelv kan ramme østlandsområdet? 

Mandag 3. september får du svaret. Da kan du nemlig møte manusforfatter Harald Rosenløw Eeg og geolog ved Bergverksmuseet, Kåre Kullerud etter filmen.

«Skjelvet» er høstens store norske film, og byr på effekter og spenning i verdensklasse. Etter filmen møter vi manusforfatter, som forteller om arbeidet med filmen og vi får høre om geologens syn på filmen.

I høst lanserer Krona Kino, i samarbeid med Kongsberg bibliotek og andre aktører, konseptet «Kunnskap til kvelds» der vi ønsker å sette aktuelle filmer inn i kontekst via kåserier, foredrag eller møter med filmskapere. Formen skal være løs og ledig og vi byr på lett aftensmat etter arrangementet. Billetter må kjøpes eller reserveres seinest kl. 12.00 på arrangementsdagen, slik at vi kan beregne bevertning.

Arrangementene er støttet av Norsk filminsitutt.

Kjøp billetter til arrangementet her. 

Skjelvet

Premiere 31. august. 1 t. 46 min. 15 år

Tre år er gått siden tsunamibølgen traff Geiranger. Idun (Ane Dahl Torp) og barna har nå flyttet til Oslo for å få avstand til den vonde opplevelsen. Kristian Ekjord (Kristoffer Joner) bor alene i Geiranger. Ulykken har ikke sluppet taket og en traumatisert Kristian sliter med skyldfølelse etter det som skjedde.

Så begynner underlige ting å skje i Norges hovedstad. Uforklarlige oversvømmelser, strømstans og ulykker rammer byen. Geologiske undersøkelser viser at ”Oslo-graben” igjen har begynt å røre på seg.

Skjelvet er en ny spektakulær, storslagen og dramatisk film. Denne gangen er det altså ikke en bygd på Vestlandet som er truet – det er Norges hovedstad!

Kjøp billetter til Skjelvet her. 

Se traileren her:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg