Her kan du trene i trapper på Kongsberg

Nymalt og under tak. Foto: Anniken Tangerud

Tripp, trapp og vips er treningen unnagjort.

Trappetrening er en supereffektiv treningsform hvor du jobber med høy puls over lengre tid, samtidig som du styrker både sete-, legg- og lårmuskulaturen.

Du trenger jo ikke akkurat spurte opp trappene heller. Det å gå er mer enn nok og fordelene er mange:

Det er gratis, effektivt, passer for de fleste, ligger som regel lett tilgjengelige og gir deg frisk luft i samme slengen.

Trappene ved Krona

Ypperlig setting. Moderne, solide trapper. Foto: Anniken Tangerud

Trappene ved Krona ligger mot parken ved siden av Krona på Vestsida og er kanskje oversiktens nyeste trapper. Her har du et gelender i midten om du trenger å støtte deg og skal du trene intervaller har du 7 trinn 5 ganger med et fint pauseopphold mellom.

Trappene ved Idrettsparken

Idrettsparkens trapper tenker vi mange fotball- hopp – og friidrettsinteresserte har erfaring med. Foto: Anniken Tangerud

Trappene ved Idrettsparken går i en rak linje oppover med gelender på hver side og her får melkesyra i beina en god utfordring. Her kan man kanskje prøve seg på noen langdrag.

Trappene i Hannibalbakken

Byens lengste finner du ved Hannibalbakken. Foto: Anniken Tangerud

Apropos melkesyre. Er det noen trapper i byen som virkelig inviterer til pust og pes, så er det trappene ved Hannibalbakken.

Den nedlagte hoppbakken like ved Hannibal gruve, var hjemmebanen til hoppbrødrene Ruud under deres storhetstid og mangt et hopprenn har sett dagens lys her. Bakken skulle egentlig rives, men i 2009 ble det bestemt at bakken med stillas, hopp og trapper likevel ikke skulle rives, men at den skal bevares som kulturminne. Flomlysanlegget i hoppbakken ble revet og dommertårnet nedbrent i en brannøvelse i desember 2017. Selve hoppbakken skal fremdeles bevares.

Trappene der oppe kan kanskje trenge litt vedlikehold, men funker fortsatt fint til en «rolig joggetur». Det ene gelenderet er kjekt å ha på veien ned, da enkelte av trinnene kan føles noe smale. Utsikten fra toppen er upåklagelig – selv i ruskevær.

 

På toppen av trappene. Foto: Anniken Tangerud
Utsikten fra Hannibalbakken. Foto: Anniken Tangerud

Trappene ved Skrim Idrettspark

Kort, men godt. Foto: Anniken Tangerud

Oversiktens korteste finner du ute ved Skrim Idrettspark. Her passer det nok med korte intervaller og hurtige steg. Skal du varme opp, er lysløypa like ved.

Trappene ved Kongsberg Maritime mot Teknologiparken

Nymalt og under tak. Foto: Anniken Tangerud

En gjemt perle ligger og venter ved Teknologiparken. Dette er også oversiktens eneste trapper under tak. Nymalt er det også og metalltrinnene gir deg et solid underlag.

Motbakkene

Verdt å nevne er også de bratte motbakkene her i Kongsberg. Garantert til å få opp pulsen.

De kommer vil tilbake til litt senere.

 

 

 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg