Her investeres det for fremtiden

Ute på Moane Industriområde i Kongsberg finner du kanskje byens mest moderne tekstilutleie og vaskeri: Rentx.

Ved å investere over 15 millioner kroner de siste fem årene i nytt utstyr og en splitter ny «ren side», har daglig leder i Rentx, Hans Richard Andersen, økt både kapasiteten på produksjonssiden og oppnådd topp karakterer fra Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn (NVK).

Diplomet henger i kantina. A+ står det med store bokstaver. Bare tre andre vaskerier i Norge har klart tilsvarende.

– Vi er veldig stolte av den karakteren, forteller Hans Richard og smiler varmt.

– Den sier mye om hvordan vi jobber og kvaliteten vi leverer til kundene våre, og vi står på hver eneste dag for å opprettholde den standarden, understreker han.

For det er uhyre strenge krav til vaskerier som velger å bli sertifisert av NVK. Rentx har hatt fire uanmeldte besøk i året, som sjekker at absolutt alle krav følges til punkt og prikke.

Siden Rentx også har store leveranser til helsesektoren, må de følge den ekstra strenge bransjestandarden innen smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helseinstitusjoner.

– Det gir kundene en garanti og en trygghet om at tøyet blir levert tilbake korrekt behandlet, hygienisk rent og i den kvaliteten de forventer, forteller han.

40 tonn i uka

Den 2. mai 2017, stod ni rykende ferske maskiner til en prislapp på 7,2 millioner kroner klar til bruk i den store hallen som møter oss innenfor kantinen.

Stolt av arbeidsplassen sin. Foto: Anniken Tangerud

Hans Richard viser oss entusiastisk rundt. Det er tydelig han er stolt av maskinparken og bedriften sin.

– På en god uke produserer vi førti tonn! forteller han ivrig.

Her står det innmatingsstasjon, ruller og brettemaskiner på rekke og rad, og utenfor har de gjort om på hele sentraliserings- og sorteringsanlegg for å lette jobben på mottaket.

– Vi har god kapasitet. Bare på brettemaskinen kan fire personer stå og mate maskinen kontinuerlig, og få 1000 dynetrekk fiks ferdig brettet i timen, smiler han.

Investeringen har lønnet seg.

Allerede nå har de kontrakter med tre kommuner hvor de leverer en totalleveranse på vask til alle sykehjemmene i disse kommunene. Og det er rom for flere.

– Vi har god teknisk kapasitet i dag, som tilsvarer vask fra 2600 sykehjemsplasser, per skift, og målet er å øke volumet, slik at helsevask står for opp til femti prosent av vår totale omsetning. Da kan vi levere til ti kommuner på størrelsen med Kongsberg, forteller Hans Richard.

– Men vi hadde ikke fått det til uten de dyktige arbeidskollegene her. De står på, og vi har et veldig godt miljø og fungerer godt sammen, legger han til.

Andersen, som startet i bransjen som 11-åring med å brette håndklær for 10 øre stykke, har fulgt den tekniske utviklingen med stor interesse. Faktisk er det noe av det han synes er mest spennende med jobben idag.

– Det som er mest moro er den prosesstekniske produksjonen. Det er gøy å se hvor mye vi klarer å prestere per ansatt per time i dag, sammenlignet med før i tida, da vi måtte manuelt flytte alt tøyet fra vaskemaskinene til sentrifugene, forklarer Hans Richard.

– Nå flyter alt som et samlebånd, og vi har minst mulig kontakt med tekstilene eller med de svanemerkede kjemikaliene vi benytter oss av. Det er noe med store maskinene som alltid har fascinert meg. Her er vi opptatt av å få inn det aller nyeste, slik at vi er istand til å møte utviklingen i markedet, forteller han og forklarer at han faktisk kan følge produksjonen til enhver tid fra mobilen.

Saken fortsetter under bildene. 

Med presisjon legges dynetrekk ned i rullen som kan brette opp til 1000 dynetrekk i timen. Fiks ferdig. Foto: Bjørn Isaksen

Med en voksende kundeportefølje innen kommuner, hoteller, restauranter, butikker og næringslivet generelt, kjører Rentx faste ruter i Kongsberg, Lier, Asker, Bærum, hele Vestfold, Vest Telemark med Notodden, Hallingdal og Numedal. Det er også noe av dette Hans Richard trekker frem da vi spør ham hva det beste med jobben hans er.

– Det er variasjonen i arbeidet og kundekontakten. Vi har en god nærhet til kundene og markedet, og jeg synes det er veldig spennende å både kjenne og følge det så tett.

Hans Richard ser også lyst på tiden som kommer.

– Jeg vet hva jeg vil ha og ønsker meg. Ser vi ti år frem i tid, har vi doblet kapasiteten og omsetningen for bedriften. Det er ikke noe problem. Jeg kjenner markedet og er helt trygg på fremtiden, avslutter han og smiler trygt.

Rentx sin produksjon i dag består av fire segmenter: matter, mopper og arbeidstøy til industrien, tekstilforsyning til hotell og overnattingssteder, tekstilforsyning til Helsesektoren og vask av pasient-tøy. Foto: Bjørn Isaksen

Se en film om Rentx her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
  •