Fabeldyr, spenning og en av årets beste dokumentarfilmer.

Se hele kinoprogrammet her. 

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser

Premiere 14. november. Eventyr / Familiefilm / Fantasy 2 t. 14 min. 12 år

Sammen med Salmander Fisle skal vi tilbake til Galtvort, treffe Humlesnurr og oppleve mer magi i oppfølgeren til «Fabeldyr og hvor de er å finne».

Den mektige trollmannen Gellert Grindelwald er blitt tatt til fange av MACUSA (Magical Congress of the United States of America), ved hjelp av Salmander Fisle. Men Grindelwald klarer å unnslippe og setter seg et mål om å lage en hær med kun fullblods magikere, for å herske over alle ikke-magiske vesener. I et forsøk på å ødelegge Grindelwalds planer, etterlater Albus Humlesnurr sin tidligere student Salamander Fisle, som er villig til å hjelpe, uvitende om de farene som ligger i vente. Kjærlighet og lojalitet testes, selv blant de nærmeste venner og familie, i en stadig mer splittet trollmannsverden.

Kjøp billetter til Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser her. 

Bli med bak kulissene her:

Arvingene

Premiere 17. november. Drama 1 t. 38 min. Tillatt for alle

Dobbel Sølvbjørnvinner fra Berlin 2018 er delvis norsk!

«Stille, vakkert og kvinnedrevet drama. 44 år gamle Marcelo Martinessi debuterer faktisk som spillefilmregissør med Las Herederas og har laget et stille, vakkert og kvinnedrevet drama med interessante rollefigurer i en engasjerende historie om nyvunnet frihet og personlig utvikling.» FilmPolitiet

Det godt voksne samboerparet Chela (Ana Brun) og Chiquita (Margarita Irún) havner i økonomiske problemer og må selge unna deler av innboet.

Når Chiquita på toppen av det hele må i fengsel på grunn av gjeld, blir den forsiktige og hjemmekjære Chela plutselig alene i huset sammen med hushjelpen Pati (Nilda Gonzales), noe som gjør at hun opplever nye impulser for første gang på lenge.

Hun tar på seg kjøreoppdrag for en gruppe eldre, rike kvinner, og blir kjent med datteren til en av dem, den åpne og energiske Angy (Ana Ivanova). Hennes nye tilværelse stiller også forholdet til Chiquita i et nytt lys.

—-

The Heiresses fikk støtte fra Sørfond i 2016, og er en co-produksjon mellom Paraguay, Tyskland, Uruguay, Norge, Brasil og Frankrike. Hovedprodusenten er La Babosa Cine fra Paraguay.

I løpet av Berlinalen mottok filmen hele fire priser: to sølvbjørner, FIPRESCI-prisen og The Readers Teddy Award. Hilde Berg, norsk co-produsent på filmen, er svært fornøyd med oppholdet i Berlin;

Det er en fantastisk mulighet for en film fra et lite og ungt filmland som Paraguay å bli invitert til hovedkonkurransen i Berlin. Å reise hjem med fire priser er utrolig gøy. Deltagelse i Berlin har betydd mye for filmen, både det å bli vist for et stort internasjonalt publikum og anerkjennelsen som ligger i prisene den mottok. I tillegg har den fått flotte kritikker, og den har blitt solgt til en lang rekke land, sier Berg.

Filmens regissør Marcelo Martinessi ble i intervjuet med den paraguayske avisen El Pais spurt om tilstedeværelsen på Berlinalen:

«Paraguay har lenge vært et mørkeland når det kommer til film. Det lages ytterst få uavhengige filmer, og det lille som er blitt gjort er kun blitt vist i Paraguay. Berlinalen har vært en døråpner for oss.»

—-

Om regissøren:
Filmskaper og manusforfatter fra Paraguay. Studerte kommunikasjon ved det katolske University of Asunción og på London Film School. Kortfilmene hans handler om litteratur og minner, og har blant annet blitt vist på Berlinalen. Han var produsent på den første offentlige TV-kanalen i landet fra 2010 til statskuppet i juni, 2012. Landets politiske kaos resulterte I filmen La Voz Perdida, som vant beste kortfilm på filmfestivalen i Venezia i 2016.

—-

Chela and Chiquita, both descended from wealthy families in Asunción, Paraguay, have been together for over 30 years. But recently their financial situation has worsened and they begin selling off their inherited possessions. But when their debts lead to Chiquita being imprisoned on fraud charges, Chela is forced to face a new reality. Driving for the first time in years, she begins to provide a local taxi service to a group of elderly wealthy ladies. As Chela settles into her new life, she encounters the much younger Angy, forging a fresh and invigorating new connection. Chela finally begins to break out of her shell and engage with the world, embarking on her own personal, intimate revolution.
Pandora Film.

Kjøp billetter til Arvingene her. 

Se traileren her:

Widows

Premiere 16. november. Action / Krim / Drama / Thriller 2 t. 9 min. 15 år

Fra Oscar®vinner Steve McQueen (12 Years a Slave), og den bestselgende forfatteren Gillian Flynn (Gone Girl) kommer en intens thriller om kriminalitet, lidenskap og korrupsjon.

Widows er historien om fire kvinner uten noe annet til felles enn en gjeld etterlatt av deres avdøde ektemenns kriminelle handlinger. Veronica (Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) og Belle (Cynthia Erivo) må ta skjebnen i egne hender for å sikre seg en framtid.

På rollelisten finner vi også Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya og Brian Tyree Henry.

Kjøp billetter til Widows her. 

Se traileren her:

Matangi / Maya / M.I.A.

Premiere 16. november. Dokumentar 1 t. 37 min. 12 år

«En av årets beste dokumentarfilmer! – Dypt personlig og aggressivt politisk» – Montages
Vinneren av Special Jury Prize Award – Documentary – under årets Sundance Film Festival.

«En perfekt dokumentar» – Filmmagasinet, terningkast 5

«Portrett av et musikkikon. Fascinerende og engasjerende dokumentar om det kontroversielle multitalentet» – Cinema, terningkast 5

«En politisk engasjert og klok musikkdokumentar» – Dagsavisen, terningkast 5

«En energisk, informativ og frisk film som går bekenforliggende den vanlige underholdningsjournalistikken.» – DN

«This is not a normal pop documentary, because M.I.A. is not a normal pop star» – The Atlantic

A decade long documentary on one of the most controversial musicians/artists in the world.

Filmen er skapt ut fra et utrolig utvalg av personlige opptak skutt av Maya selv eller hennes aller nærmeste venner i løpet av de siste 22 årene.
MATANGI / MAYA / M.I.A. fanger Maya’s fantastiske reise fra immigrant tenåring i London til den Internasjonale popstjerna M.I.A.

M.I.A. skapte seg en mash-up cut-and –paste identitet som fant inspirasjon fra hvert eneste hjørne av sin reise: En skissebok som blander hennes bakgrunn som datter av sin faren i de Tamilske Tigre, politikk, kunst, punk, hip hop beats og stemmen til et sterkt multikulturell ungdomsopprop.

Maya lot kameraet rulle underveis da hun kjempet med musikkindustrien og de kommersielle mediene ettersom hennes suksess spredde over hele verden. Regissør og livslange venn Stephen Loveridge lar oss komme helt inn på hennes personlige plan med en av musikkindustriens mest provoserende og aktuelle artister.

Kjøp billetter til Matangi / Maya / M.I.A. her. 

Se traileren her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg