Her er det plass til alle

Siden 1. januar 2018 har Jonas Westersund vært leder for en helt spesiell gruppe: Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp, også kalt RØFF, røffe som de er.

Her forteller han litt mer om hva de driver med. Kanskje dette er noe for akkurat deg?

RØFF er for ungdommer mellom 13 og 17 år, som liker å være ute i naturen, med et hjerte for førstehjelp i sosiale og spennende omgivelser. 

Hos RØFF lærer ungdommen blant annet om førstehjelp, som er viktig å kunne, men som mange ikke kan!

– Vi bruker også mye tid ute i naturen hvor det bare er hygge. Det er en stor variasjon i aktivitetene, noe som gjør det spennende. Den ene dagen kan vi lære om hjerte-lunge-redning, og den andre dagen kan vi være langt inne i skogen for å trene med kart og kompass. Det er også en fin arena for dem som ønsker en spennende og aktivt fritidsaktivitet, forklarer Jonas Westersund ivrig.

Kart og kompass. Foto: RØFF

«RØFF er en arena hvor det er plass til alle og hvor folk kan være seg selv!»

En annerledes aktivitet

Jonas er en engasjert leder. Foto: Privat

Hva betyr en gruppe som dette for Røde Kors, Kongsberg og ungdommen som er med? 

– Denne aktiviteten er veldig annerledes og skiller seg ut i fra de fleste andre aktivitetene som er i Kongsberg. Det er mange som ikke er glad i lagsport eller skisport, og derfor er denne aktiviteten kanskje noe som kan være interessant for dem. RØFF er en arena hvor det er plass til alle og hvor folk kan være seg selv! understreker Jonas.

RØFF er en del av Kongsberg Hjelpekorps og mange RØFF-ere rekrutteres til hjelpekorpset da de blir gamle nok.

Les også: 80 år tilstede for deg. 

Hvorfor er det så bra å være med i RØFF? 

– Her er ungdommen selv med på å bestemme hva de vil lære og gjøre. Vi er noen veiledere som støtter opp, men alle aktivitetene er etter ønske av RØFF-erne. Alle tar vare på hverandre og stiller opp når det trengs, forklarer Jonas varmt.

«Å være frivillig er å låne bort litt av seg selv og få mye tilbake»

Foto: RØFF Kongsberg Jonas Westersund 3 fra høyre.

Hva betyr gruppen for deg personlig? 

– RØFF betyr utrolig mye for meg. Samholdet og alle opplevelsene man får når man jobber med ungdom, er utrolig givende. Å være frivillig er å låne bort litt av seg selv og få mye tilbake.

Hva fikk deg interessert? 

– Jeg startet i hjelpekorpset akkurat da RØFF ble startet opp. Jeg var med noen mandager og helger, og ble dratt med mer og mer. Synes det var utrolig morsomt å være med, og fant ganske kjapt ut dette var noe jeg ville drive med!

Hjerte og lunge redning. Foto: RØFF

Har du en liten oppfordring til alle der ute som ønsker å bli medlem?

– Om du er mellom 13-17 og er interessert i friluftsliv, og ønsker å møte flere med samme interesser, så er RØFF noe for deg.

– Vi møtes hver mandag klokken 18 på Røde Kors huset. Følg oss gjerne på Facebook for å få mer informasjon om hva vi driver med.

RØFF inviterer til åpen søndag 22 april, på Røde Kors hytta ved Sachsen, klokken 12.00.

Her vil det bli solgt pølser og vafler, og mange forskjellige aktiviteter. Stikk hue innom da vel! Les mer her!

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg