Her blir det tettpakket med underholdning

SnowStock-Stavn og de andre dugnadsgiverne har holdt på siden sommeren for å gi deg en hel masse gøy.

24. og 25. februar blir det mye å finne på i Kongsberg Skisenter for både voksne og barn.

Vi jobber hvert år for å få til ett arrangement som er gøy og spennende for alle aldersgrupper. Poenget er at du skal komme deg ut og bevege deg, forklarer Olav Bjella Stavn (30) om det populære SnowStock-arrangementet som finner sted den siste helgen i februar.

SnowStock er Kongsbergs egen skifestival for dem som er glad i å leke på snø, og arrangeres i år for 17. gang på rad.

Vi prøver å legge opp et arrangement som skal tilby noe for de fleste. Og det skal være noe som underholder uavhengig av alder og alt av deltakelse på de forskjellige aktivitetene er gratis, forteller han.

30-åringen har vært med bak kulissene siden det aller første SnowStock-arrangementet så dagens lys i 2001 og i dag er de rundt 50-70 frivillige som bidrar til å få det hele til å gå rundt.

stoltstavn
Lover fart og moro. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

 

«JEG TROR VI FAKTISK ER DET FREESKI-EVENTET I EUROPA SOM HAR HOLDT PÅ LENGST»

 

 

Programmet de to dagene er tettpakket med underholdning, renn og morsomme aktiviteter for alle og det hele ender med et spennende snøscooterløp på lørdagen.

(Se deler av programmet nederst i saken).

Når vi spør Olav hva Snowstock betyr for han, lyser han opp i et eneste stort smil.

Det betyr mye fordi jeg har lyst til å gjøre noe for byen jeg bor i, være med å skape noe og få til noe. Og så tenker man på de små øyeblikk fra arrangementene hvor du ser at barna og deltagere har en glede av det du gjør, forklarer 30-åringen.

snowstock
Det er som regel stinn bakke når Big Air-konkurransen kjøres. Foto: Bjørn Isaksen.

Mange minnes det store hoppet som ble bygd på Nybrua i forbindelse med  jubileumsåret til Kongsberg i 2014 og hoppet er fortsatt et av Olavs beste øyeblikk gjennom SnowStocktiden.

– Ja. Det er helt klart hoppet på brua. Det var en drøm jeg hadde hatt i mange år og når jeg så den bli gjennomført, ble det følelsesladd. Det at så mange frivillige og bidragsytere gjør så mye for at det ble så vellykket, er noe helt spesielt i seg selv, understreker han.

Nå er det ikke lenge igjen til årets arrangement og Olav hviler ikke akkurat på laurbærene.

Akkurat nå er det kanskje litt mye stress, men når alt er på plass, så gleder jeg meg mer. Da gleder jeg meg sykt mye altså. Serr! avslutter han spøkefullt.

 

PS. Ønsker du å bidra som hjelp, tar du kontakt med post@snowstock.no

 

Snowstock 2017 program.

Fredag 24. februar.

Gratis skiheis og åpen bakke fra 17 til 21 på fredagskvelden, gratis mulighet til å prøve profesjonelle ski, gratis utekino i samarbeid med Krona Kino hvor de viser Supervention 2 (hvor blant annet Anders Bakke kommer), kidsrenn i samme arena som de store kjører i (men mindre hopp), Buskerud freeskicup (12-13 år), et 8 meter høyt klatretårn (førstemann til toppen eller bare teste ut), run for life (førstemann til ulike stasjoner), gratis akekveld (prøve nye akebrett og få sjansen til å vinne de), musikk, DJ og speakertjenester fra scenen hele kvelden.

 

Lørdag 25. februar.

Landsrenn i Big Air (fra 14 år og oppover med deltakere fra hele landet), barnivalen (gratis kurs i ski og brett med egne instruktører oppe i barnebakken for barn fra 4-8 og det ble fullbooket på kort tid), forsøk på å sette en ny verdensrekord i rail (bygges ut til 135 meter), barneshow, downhillsykkel-løp ned slalomen (i finaleløpet kjører alle ned i en såkalt chinese downhill), auksjon i samarbeid med SOS-Barnebyer (auksjonerer produkter de har fått fra leverandører hvor alle pengene går til SOS-Barnebyer), Bad Ass of the Year (de 16 beste fra landsrennet hopper mot hverandre i utslagsheat), snøscooterløp (avslutter det hele med et vanvittig løp på snøscooter opp Slalomen og ned igjen på en snowracer).

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg