Her blir det liv!

Det var full rulle på prøvene til Juleforestillingen ved Vestsiden Ungdomsskole.

Med nervøs latter og spente smil, tok det tid før alle de 23 elevene ved Sal og Scene-valgfaget til 10. klasse ved Vestsiden Ungdomsskole klarte å roe seg.

men når læreren fikk sagt sitt og de første elevene fikk øvd på å ønske gjestene velkommen, ble det fullt fokus i musikkrommet.

vest4
Ingeborg Kolstad, som allerede har danset i en årrekke med Studio 3, står bak koreografien. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Alt er produsert av oss. Her har vi ikke hatt noen fasitsvar eller strenge retningslinjer. Vi har regissert, skrevet manus og laget alle kulisser og rekvisita selv. Så vi har vært veldig selvstendige. Forestillingen er et resultat av alle ideene vi har tenkt på i løpet av året, forteller Vida Qvenild (15) og Hanna Sundling (14) som også har hatt ansvaret for all markedsføringen av showet, ivrig.

vest3
Ved siden av å opprette en egen instagramkonto og et eget Facebookarrangement har Hanna og Vida kontaktet mediene og satser på at ryktene går mellom venner og familie. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

– Forestillingen har litt for barn, litt for voksne og litt for ungdommer, så alle kan komme og se, forklarer de stolt.

Spennende show i vente

For de som tar turen til Vestsiden Ungdomsskoles gymsal klokken 15 på lørdag den 17. desember, er det duket for både latter, sang, dans musikk og parodier på scenen og skal vi tro det vi fikk en liten smakebit av denne dagen, blir det fantastisk bra.

vest2
Mina Nærø Gjersvik (15) Ingebjørg Sæther Ribberud (15) og Hallgeir Mandelid Østensen (15) vil synge og det blir vakker sang med melodier fra blant andre Odd Nordstoga og Maria Mena fra scenen. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Her er det litt til alle. Dette er den aller første produksjonen vi har laget sammen og vi er spente på å se hvor bedre det blir på en ordentlig scene med ekte kostymer, kulisser og lydanlegg, sier de i kor og hyller lærer Astrid Varpe som de syntes er veldig kul, sprudlende og ser opp til.

Kongsberg har virkelig noe å se frem til om noen av disse elevene ønsker å gå videre innen scene eller sal. For i musikkrommet til Vestsiden Ungdomsskole blomstret fremtiden.

vest5vest6

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg