Hellbillies leverte fantastisk – dette har de gjort før! 

Utsolgt!

” På vegne av bandet vil jeg si at det har vært en fantastisk kveld, og for et publikum!”

 

Band: Hellbillies

Hvor: Gamle Norge Pub
Når: Torsdag 6. juli, 2017
Publikum: Utsolgt!

Tekst og foto: Mari B. Hole

Køen strakk seg ned kvartalet, slynget seg rundt hjørnet og nesten så langt øyet kunne se.

Det var mang en skuffet sjel som hadde belaget seg på billettkjøp i siste liten, for Hellbillies var utsolgt i Gamle Norges bakgård. Ikke alle lot seg stoppe av den grunn – hustak og verandaer fyltes opp med tilskuere som ville få med seg Hallingdølens store sønner, selv uten billett.

Det var en klar og litt skarp sommerkveld. Bandet gikk på scenen på slaget 22.30 – og spiller opp med Søvnlaus – tittelsporet fra den nyeste plata.

Det ble gravd i nye og gamle spor, til et rolig og veloppdragent publikum til å begynne med. Da de spilte en godbit fra 1993, Lauv I Et Vindkast – var vi nære allsang for første gang. Avsluttes følgelig med jubel og applaus!

Det må nevnes at flere av sporene på den nye plata, blir tatt godt imot av publikum, selv om country-utrykket er tonet ned. Rock har tydelig vært en sterk inspirasjon som gir et tyngre og noe mer kraftig lydbilde, overraskende og spennende fra en av Norges største countryband.

Vi blir også skjemt bort med en sjeldenhet i går kveld! – «Denne har nesten aldri blitt spela live» – forteller vokalist, Aslak Haugen før de spiller Eit Lite Strå.

Senere ute i sette ble stemningen neddempet, melankolsk og romantisk da Kongsberg-folket sang med på Den Finaste Eg Veit. Aslak Haugen understreker fra scenen at damene synger best! Stemningen nådde helt klart sin topp i de sene nattetimer med Krasafaren Steinbu – til stor lykke og allsang.

En fantastisk kveld

Publikum ga ikke opp håpet om ekstranummer da bandet ruslet av scenen ved midnatt, og i god rock n`roll stil kom det tilbake for å levere encore, etter bestemt masing fra publikum –” En gang til!”. 

-” På vegne av bandet vil jeg si at det har vært en fantastisk kveld, og for et publikum!” –

Våken I Natt, spilles, ja vi var enda! Det bys på gitarsoloer i lag med folkelige tekster, publikumsfrieri og rocke-fot Røta avsluttes med en forrykende solo og jam session, der det så ut som om bandet storkoser seg – og publikum hadde virkelig fått opp stemningen i det konserten avsluttes – bakgården kokte!.

Tettpakket. Foto: Mari B. Hole

3600.no

Se alle innlegg