Med hele 6 Norgespremierer på menyen, blir det noe for alle på Krona Kino denne helgen.

Fra girlpower i Arktis, en spenningsfylt actionhistorie om jakten på Olav den Helliges verdifulle skrin, en Golden Globe-nominert Natalie Portman, et nytt mesterverk av Gullpalme-vinneren Christian Mungiu, en thriller fra mannen bak the Ring til en episk eventyrfilm med Matt Damon i hovedrollen – kinosjefen slår på stortrommen denne helgen.

Se hele kinoprogrammet her. 

THE GREAT WALL

jdsvsml16
Matt Damon kjemper mot monstre i denne storslåtte eventyrfilmen. Foto: Filmweb

Storslått actionfilm fra regissøren av Flygende dolker og Slaget om den forbudte by. Med Matt Damon, Andy Lau og Willem Dafoe i hovedrollene. Den europeiske krigeren William (Damon) blir tatt til fange under et oppdrag i Kina. Her oppdager han den egentlige grunnen til at Den kinesiske muren ble bygget. Blodtørstige monstre befinner seg på den andre siden av muren, klare til angrep. William bestemmer seg for å hjelpe sine fangevoktere i kampen mot trusselen.

Kjøp billetter til The Great Wall her. 

Se traileren her:

 

A CURE FOR WELLNESS

dirjjwl15
Frister det med et bad? Foto: Filmweb

En ambisiøs ung leder er sendt for å hente selskapets administrerende direktør fra et idyllisk, men mystisk «velværesenter» på et avsidesliggende sted i de sveitsiske alper. Han mistenker snart at stedets mirakuløse behandlinger ikke er helt hva de ser ut som. Når han begynner å avsløre dets skremmende hemmeligheter, blir hans tilregnelighet testet til det ytterste.
Fra Gore Verbinski, den visjonære regissøren av THE RING, kommer en ny psykologisk thriller, A CURE FOR WELLNESS.

Kjøp billetter til A Cure for Wellness her.

Se traileren her:

 

JACKIE

_MG_3106.CR2
Natalie Portman er nominert til en Golden Globe for hennes innsats i filmen Jackie. Foto: Filmweb

JACKIE er et portrett av et av de viktigste og mest tragiske øyeblikkene i amerikansk historie, sett gjennom øynene til førstedamen, den ikoniske Jacqueline Kennedy. Vi følger henne gjennom den første uken etter drapet på hennes mann.
Jacqueline Kennedy (Natalie Portman) var bare 34 år da hennes mann ble valgt til USAs president. Elegant, ung og stilig ble hun umiddelbart et global ikon, en av de mest berømte kvinnene i verden. Hennes smak i klær, innredning og kunst ble umiddelbart mote.
22. november 1963 på en kampanjetur til Dallas, ble John F. Kennedy myrdet. Jackies ikoniske rosa drakt er dusjet i mannens blod. Hennes verden – inkludert hennes tro – er fullstendig knust. Traumatisert av lammende sorg må hun i løpet av en uke trøste sine to små barn, flytte ut av hjemmet hun møysommelig har restaurert og planlegge sin manns begravelse. Jackie innser at de neste sju dagene vil avgjøre hvordan historien vil definere hennes manns arv – og hvordan hun selv vil bli husket.
Jackie er et kompromissløst portrett av en ikonisk og mystisk kvinne, men også en film om tro, historie, mytologi og tap.
Natalie Portmans hovedrolleinnsats har blitt belønnet med en Golde Globe-nominasjon for Beste kvinnelige skuespiller.

Kjøp billetter til Jackie her. 

Se traileren her:

 

DEN STORE PRØVEN

jtjaxbc5
Den Store Prøven vant prisen for beste regi under filmfestivalen i Cannes. Foto: Filmweb

Romeo er en lege som bor i en liten by i Romania. Sammen med kona Magda jobber han hardt for å gi dattera Eliza et bedre liv. Hun er flink på skolen og alt ligger til rette for at hun skal studere i England etter videregående. Men så blir hun brutalt overfalt like før de siste eksamenene, vil hun da klare å få et godt resultat? Stipendet hennes henger i en tynn tråd. Romeo prøver å ordne opp, noe som krever både vennetjenester og bestikkelser og etter hvert kommer det også trusler. DEN STORE PRØVEN er et psykologisk drama om etikk og moral. Vi får innblikk i et samfunn som er gjennomsyra av korrupsjon, aggresjon og paranoia.
Cristian Mungiu fikk prisen for beste regi i Cannes for DEN STORE PRØVEN. I 2007 vant han Gullpalmen for 4 MÅNEDER, 3 UKER og 2 DAGER.

Kjøp billetter til Den Store Prøven her.

Se traileren her:

 

TRIO – JAKTEN PÅ OLAVSGULLET

fgntkpv37
Finner de skrinet? Foto: Filmweb


I tre sesonger har vi fulgt TRIO-gjengen på NRK Super, og fra 17. februar 2017 kan vi endelig se TRIO på det store lerretet. I kinofilmen «TRIO – Jakten på Olavsskrinet» blir vi med den nysgjerrige ungdomstrioen Nora, Simen og Lars på nye eventyr. I hundrevis av år har mennesker lett etter det myteomspunne Olavsskrinet. Ingen har funnet det. Nå er vennegjengen TRIO i ferd med å løse det store mysteriet. Problemet er bare at livsfarlige skattejegere er på sporet av dem og skatten…

I en spektakulær jakt, med myten om Olav den hellige, Nidarosdomen og vill norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og familiemedlemmers liv på spill.

Kjøp billetter til Trio – Jakten på Olavsgullet her.

Se traileren her:

 

EVENTYR I ARKTIS

towqvia1
Uredd ung kvinnelig helt utfordrer Arktis denne nydelige animasjonsperlen! Foto: Filmweb

Sasha drømmer om Arktis og grubler over skjebnen til bestefaren. Han var en anerkjent forsker og polfarer som forsvant på sin siste ekspedisjon for å erobre Nordpolen. Sasha har alltid vært fascinert av den eventyrlige livet til bestefaren, og kjenner kallet: å være en oppdagelsesreisende. Sashas foreldre derimot ønsker at hun skal gifte seg inn i aristokratiet. Uredde Sasha trosser sin skjebne og flykter hjemmefra, og legger ut på en eventyrlig reise mot Nord, på leting etter bestefaren og skipet hans.

(Med norske stemmer).

Kjøp billetter til Eventyr i Arktis her. 

Se traileren her:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg