Hele verden er hans kontorplass

Hjemme til jul. Christoffer Korvald kan velge hvor han vil jobbe og ofte gjør han det i varmere strøk. Foto: Anniken Tangerud - collage av Korvalds bilder på instagram.

Christoffer Korvald (29) har alt han eier i en håndbag.

– Jeg hadde hele livet planlagt og skulle egentlig bli ingeniør og kanskje jobbe «innafor gjerdet» i Teknologiparken, men et brev fra Luftforsvaret knuste alle de planene, innleder Christoffer Korvald og ler.

Året i forsvaret fikk den da 19 år gamle gutten fra Kongsberg på andre tanker. Han ville utfordre seg selv og oppleve noe nytt.

– Jeg endte med å «kaste meg ut på dypet» og flyttet til Nord Dakota hvor jeg tok en bachelor og master i software engineering, forklarer han entusiastisk.

Da studiene var ferdig og det ikke fristet med en fast jobb i et stort selskap, tok han et valg. Et valg som ville snu opp ned på tilværelsen.

– «Nå hopper jeg i det og starter for meg selv!» tenkte jeg og hoppet. Det var skummelt, men jeg har vokst så mye på det, forklarer han.

Christoffer dro hjem, kvittet seg med alt av minner og ting fra fortiden som hadde hopet seg opp på loftet til mamma og pappa og startet bokstavelig talt med blanke ark.

– Det var veldig befriende og det var nok mamma som slet mest med akkurat det, forteller han og smiler.

Tre og et halvt år senere har han jobbet over hele verden. Siden Korvald blant annet driver med webutvikling, rådgivning og utvikler apper, er han nemlig ikke avhengig å ha base et sted.

Saken fortsetter under bildene. 
Den Kinesiske Mur. Foto: Christoffer Korvald
Det Hvite Hus. Foto: Christoffer Korvald
Mactan, Cebu, Philippines. Foto: Christoffer Korvald
Western Cape. Foto: Christoffer Korvald
Chichen Itza Mayan Ruins. Foto: Christoffer Korvald

– Hele verden er mitt kontor, forteller han.

Washington, Mexico, Bali, Filippinene, Warszawa til Kina, er blant stedene han har arbeidet fra – over kortere eller lengre perioder. Nå sist tilbrakte han to måneder i Cape Town, Sør-Afrika.

– Alt jeg eier er i en håndbag. Det er veldig deilig. Nå har jeg en frihet og en fleksibilitet til å styre min egen jobbhverdag, forklarer han ivrig.

Og det har ikke stått stille på jobbfronten for den dyktige programutvikleren. Oppdragene renner inn, spesielt gjennom andre kolleger og nettverket ved Innovasjonsloftet i Kongsberg.

– Spesielt Vidar Solli. Han er utrolig dyktig på å sette folk i kontakt med hverandre.

Etter å ha vært på reisefot i så mange år, skulle man kanskje tro han ville sette ned farten etter hvert, men den gang ei.

– Jeg trodde jeg ville gå lei, men det kribler fortsatt i magen når jeg står på flyplassen, røper han glødende.

– Siden jeg er vant til å være så selvstendig, elsker å bli kjent med nye steder og mennesker og synes det er gøy både å jobbe og hjelpe folk med prosjekter, synes jeg det er kjempespennende, røper Christoffer og forklarer han vil holde på med dette «så lenge det er moro».

Da han ikke er på kontoret, unner han seg å oppdage omgivelsene, om det så er på safari eller å drive med fridykking.

Ensomt, men spennende

Mange er kanskje misunnelig på et liv uten huslån og forpliktelser og en jobb du kan gjøre hvor som helst, men det har sine ulemper også.

– Basert på bildene jeg deler i sosiale medier, tror folk jeg er på ferie, men det blir noen lange dager innimellom og det er et ganske ensomt liv denne nomadetilværelsen. Men savner jeg familien og vennene mine, er teknologien kjekk å ha. Samtidig hjelper jeg andre til å realisere deres drømmer og det er veldig givende, understreker han.

– Dette handler heller ikke om flaks, men et bevisst valg. Jeg lever det livet jeg selv har valgt å leve.

Du er jo fortsatt ganske ung, men hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?

– Valget jeg tok da jeg bestemte meg for å utdanne med i utlandet. Det var et stort steg å ta.

Hva representerer Kongsberg for deg?

– Byen har vært en stor og viktig del av oppveksten min. Det er jo her jeg har familien min og mine nærmeste venner. Samtidig får du et litt annet blikk på byen når du bare er på besøk. Nå oppdager jeg stadig vekk nye ting jeg ikke har lagt merke til før, forteller han.

I sommer satt han et halvt år på Innovasjonsloftet – et sted som har betydd mye for jobben hans.

– Det skjer så mye spennende her nå og det er gøy å se.

Hva er det beste med jobben din og med å reise slik du gjør?

– Menneskene du møter og opplevelsene du får. Hver gang jeg kommer til et nytt sted, ligger mulighetene foran meg.

Hva er planene for fremtiden?

– Jeg drømmer jo om å finne «det neste revolusjonerende», men den ideen må man lete lenge etter, ler Christoffer og fortsetter:

– Til neste år er planen å omstrukturere og utvide foretaket slik at jeg kan ta i mot enda flere større prosjekter. Til det trenger jeg dyktige folk, men det spiller ingen rolle hvilket postnummer de har så lenge de får jobben gjort. Det blir utrolig spennende! avslutter Korvald.

Men i julen er han hjemme på Kongsberg – frem til den 30. desember. Da går turen til Thailand hvor mer jobb og nye eventyr venter.

Følg gjerne Christoffer på hans instagramkonto her.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg