Heier på hverdagsheltene

Foto: Anniken Tangerud

Bente Kongsgård trenger hjelp til å finne årets ildsjel i Kongsberg.

Kjenner du noen som alltid gir av sin tid for å hjelpe andre? En som tar den ryddejobben etter konserten, setter opp det turskiltet for at vi ikke skal gå oss bort, eller gir av sin tid for at andre skal ha det bra? Da bør du lese videre.

Bente Kongsgård i Jobzone på Kongsberg leter nå etter de bortgjemte hverdagsheltene i byen vår som står på for andre, og utgjør en forskjell i hverdagen for dem de hjelper.

– Vi brenner jo for Kongsberg og vil at det skal være et bra sted å bo. En meningsfull fritid spiller her en viktig rolle, og da trenger vi de ildsjelene som står på dag og natt for å gjøre det mulig, forklarer hun engasjert.

Nå får hun sjansen til å gi noe tilbake til disse heltene i hverdagen.

Siden 2004 har nemlig Jobzone hvert år hatt en aksjon hvor de hyller menneskene som betyr så mye for lokalmiljøene rundt om i landet.

– Vi i Jobzone på Kongsberg er opptatt av raushet og da synes vi dette passer så utrolig godt inn i konseptet vårt.

– For oss handler dette også om å ta et samfunnsansvar, noe vi gjør hver dag i jobben vår med å hjelpe folk i arbeid og gi mennesker en ny sjanse. Men denne gangen får vi muligheten til å ta det et steg videre gjennom å hylle de som kanskje ikke blir så godt lagt merke til, de som aldri synes, men som alltid er der og hjelper andre. Og det er utrolig gøy og ikke minst givende, forteller hun varmt.

Kan vinne 100.000 kroner.

Jobzone

For å finne frem til de i periferien som fortjener både takk, oppmerksomhet og en pengegave for sin innsats, trenger Bente din hjelp og ber om tips.

 

– Det er jo hundrevis av disse ildsjelene i Kongsberg som gjør en så fantastisk innsats for andre der ute. Så om du kjenner noen du synes fortjener denne prisen, bør du sende meg en mail og fortelle litt om hvorfor nettopp den ildsjelen fortjener det.

– Hvis det er et skikkelig bra prosjekt han eller hun holder på med, er vedkommende også med i landsfinalen, hvor én hverdagshelt får 100.000 kroner øremerket til et godt formål. Er ikke det kult? avslutter hun.

Mailen sender du til bente.kongsgard@jobzone.no

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg