– Vi heier hverandre frem!

F.v. Ingvild Skevik Baklid, Marlene Knutsen, Tonje Tinderholdt, Bjørn Beggerud og Ole Jonny Burud

Med sjarm, teft og humor skal vi igjen la oss fortrylle og underholde av Lågen Revyteater. Etter et år med øving, gjentar de fjorårets revy-suksess med en ny oppsetning.

Tekst og foto: Mari B. Hole

I 2016 holdt Lågen Revyteater sin første revy, og det ble en braksuksess!
I år har de satt opp en ny forestilling – og snart har de nesten solgt ut de 600 plassene i Kongsberg Musikkteater. Det er mer enn Bjørn Eidsvåg det!

Det er en liten, ivrig og hemmelighetsfull gjeng jeg møter i de koselige lokalene til Kongsberg Arbeidstjeneste, på Raumyr.

Ingvild Skevik Baklid, Marlene Knutsen, Tonje Tinderholdt, Bjørn Beggerud og Ole Jonny Burud er et lite knippe av de som skal opptre på torsdag, og det er mye de gleder seg til – spesielt da de tenker tilbake på hvor stas det var forrige gang.

Det er en godt bevart hemmelighet hva som skal presenteres på revyen i år, men programmet henger på veggen, fullt av farger og er nøye planlagt – her er det ingen ting som er lagt til tilfeldighetene!

Men vi kan røpe noe – og det er at det blir variert, mye musikk, poesi, parodier, fremføring på tegnespråk og til og med noen videopresentasjoner.

– Men det har ikke vært lett å holde det hemmelig, og mamma liker ikke at jeg har hatt hemmeligheter, forteller Ole Jonny – med et lurt smil om munnen.

«De er som en Twist-pose, alle er mine favoritter»

Sammen med gruppen møter jeg Gry Christensen. Hun er arbeidsleder for Lågen Revyteater, som er en av gruppene under Lågen arbeidstjeneste.

– Revygruppen er et veldig populært tilbud hos brukerne våre, og det er viktig for oss at alle skal få være med som ønsker det.

– Det er også fantastisk å stå så fritt med hva vi kan finne på sammen med brukerne – noe som min leder Geir Askim gir meg friheten til, forteller Gry entusiastisk.

«Det viktigste er å ha det moro!»

Med gøy i sentrum.

Ingvild er klar! Foto: Mari Hole

Etter forestillingen i fjor stod de igjen på scenen og lot publikum komme ned for å gi klemmer, ros og kjærlighet – det er glede det!

Hva er er det beste ved å ha forestilling?

– Alle klemmene og de koselige tilbakemeldingene er det aller beste! Men det at vi får lov til å lage numrene selv og få hjelp av alle de andre med det vi trenger, er også veldig gøy, forteller Ingvild ivrig.

Det er også viktig at alle skal få bidra med noe de har lyst til, og Bjørn skal være pauseunderholdning der han skal selge tennbriketter fra Bakken gård, sier Gry.

 

Det er også mange familiemedlemmer som kommer for å se de opptre. Foreldre, besteforeldre, søsken og kjærester, stiller alle opp og gleder seg.

Marlene gjør grimaser for å få fotografen til å le. Foto: Mari Hole

Jeg gleder seg veldig til at kjæresten fra Drammen kommer for å se at jeg skal opptre. I fjor var jeg så nervøs at jeg løp rundt på scenen før forestillingen – men jeg tror at jeg skal ha litt mer kontroll på nervene i år, siden vi har gjort det før, forteller Marlene med et smil.

Ole Johnny lar seg gjerne inspirere av Harry Potter. Foto: Mari Hole

Hva får dere til å le ? Har dere noen forbilder?

– Det er veldig gøy med parodier! Og vi liker mange kjendiser, men Brødrene Dal og Hege Schøyen er veldig flinke. Da vi setter opp et nummer henter vi litt inspirasjon etter hva man for tiden er litt opptatt av, sier Marlene og Ingvild.

– Jeg elsker Hotel Cæsar, og det hender jeg blir sittende å se på det i stedet for å komme på jobb, men det er heldigvis ikke så ofte. Jeg liker også Harry Potter, det blir jeg inspirert av, forteller Ole Jonny.

De har heller ikke gått tomme for ideer underveis. Heller tvert i mot. Her koker kreativiteten døgnet rundt.

– Brukerne kommer selv opp med revynumre – og ideer er det sannelig mange av. Noen har allerede begynt å drodle om neste års forestilling – noe som kanskje blir en mulighet om vi gjentar suksessen fra i fjor. Det hadde vært så gøy vi hadde solgt ut hele teateret! avslutter Gry.

Forestillingen er i Kongsberg Musikkteater – torsdag 14 september, og det er få billetter igjen – så løp å kjøp! 

3600.no

Se alle innlegg