Haspa Kafé på Krona – ikke bare for studenter

utogspisesimon

[addtoany]

På Haspa Kafé tar de mål av seg å være litt annerledes når det gjelder maten. 

Haspa Kafé på Krona – ikke bare for studenter

Tekst: Astrid Berdal/foto: Bjørn Isaksen

– Kaféen heter egentlig «Studentsamskipnaden Mat & Drikke Haspa Kongsberg» men det blir litt tungt å si til daglig, derfor kaller de fleste den bare «Haspa», sier Simon Hogstad som driver stedet.

– Der skal du kunne smake mat du ikke lager hjemme eller finner alle andre steder. Du finner en salatbuffet med spennende grønnsaksretter hver dag. Her finnes alt fra rene råvarer til smakfulle sammensatte salater. Alt laget av ferske grønnsaker som bearbeides på kjøkkenet. Vi serverer varmlunsj/middag hver dag fra 11-16. Det er alltid både kjøtt, fisk og suppe på menyen. Hver torsdag er det «Hamburger Heaven» – noen vil ha det til at vi har den beste burgeren øst for Atlanteren. Her er det tilbehør som sauser og dressinger laget fra bunnen av, som utgjør den store forskjellen, sammenliknet med andre, forteller Simon Hogstad.

[the_ad_group id=»120″]
[the_ad_group id=»119″]

Mange lar seg nok også friste av de nystekte kanelsnurrene som bakes hver dag. Dette er ekte gjærbakst laget på Krona av mel, melk og rikelig med smør, sukker og kanel. 

– For tida er det ikke alltid vi klarer å møte etterspørselen etter nystekte snurrer. Vi baker ca. 100 om dagen, og noen ganger er det rett og slett ikke nok.

utogspisesimon2På Haspa er alt selvbetjent, og prisene deretter. Her kan du få en varmrett til mellom 60-90 kroner. For studentene er prisene enda lavere.

– Det som er litt spesielt er at vi selger mat etter vekt. Plukk og betal for det du tar, lite eller mye. Dette gjør at vi passer alles lommebøker. Og når man betaler etter vekt kastes det mye mindre mat. Her er det vinn-vinn for kunden, oss, og miljøet!

Det er det plass til over 300 gjester i fellesområdene rundt på Krona, og det er vanligvis smekkfullt rundt studentenes lunsjtid.

– Siden åpningen i august har vi hatt rundt 1.000 gjester om dagen, sier Simon Hogstad.
– Vi er faktisk Kongsbergs største lunsjrestaurant. For et halvt år siden var vi en liten studentkafé på Raumyr. Flyttingen over elva gjorde at vi fikk et langt større kundegrunnlag.

Først og fremst er det studentene ved HBV og Fagskolen Tinius Olsen som er gjester, men alle, både de som jobber på Krona og andre utenfra er velkomne.

– Fler og fler har funnet veien innom oss. Nye stamgjester fra så godt som alle samfunnslag har vi også fått i løpet av høsten.

Lokalene på Haspa er åpne og luftige og her er det er gjestene og de ansatte som skaper stemningen både på dagtid og kveldstid. De ansatte kommer fra mange ulike land.

– Det var hele 11 nasjonaliteter på lønningslista i november. Vår felles filosofi er at et smil og et hei kan redde dagen! Det er mange mennesker innom oss hver dag, vi har som mål å se hver enkelt, student eller pensjonist, og ha tid til en kort prat. Det er lett å bli usynlig i store menneskemengder. Vi anbefaler at folk skal spise på Haspa både for å bli mett, for å bli glad, for å smake ny mat og for å hygge seg, avslutter Simon.

 

[the_ad_group id=»120″]
[the_ad_group id=»119″]

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg