Har du tenkt over hva du vil bli enda?

I Kongsberg idrettshall ble det igjen holdt en informativ og strålende yrkesmesse.

Tekst: elever ved mediefaget til 10. trinn ved Skrim Ungdomsskole.

Yrkesmessa er et samarbeid mellom skolene i Kongsberg kommune og næringslivet, og er en messe hvor mange yrker har hver sin stand som man kan besøke og få informasjon fra.

Målet er at ungdommer skal bli kjent med jobbmulighetene de har her i området.

Standene presenterte yrket sitt og hva slags utdanning og egenskaper det er kjekt å ha for å jobbe i det yrket. På dagen var yrkesmessa for ungdomsskoleelever fra 9.-10. trinn, og på ettermiddagen kunne foreldre og elever fra videregående besøke yrkesmessa. Dette var nytt, for i fjor hadde ikke foreldre og videregående elever det tilbudet.

40 av 50 yrker ble representert, da 10 dessverre ikke kunne komme. Noen stilige yrker som blant annet politi, bygg og anlegg, brannkonstabel og ambulansearbeider var der. De fleste standene var inne i idrettshallen, men noen var også ute.

Før elevene dro på yrkesmessa, bestemte de hvilke stander de skulle besøke på den tiden de hadde, og forberedte noen spørsmål de skulle stille.

Vi spurte noen elever om hvilke stander de har besøkt og om hva de har fått ut av yrkesmessa.

Hedda og Thea synes det var et spennende arrangement. Foto: Tula Helena Ringstad

Hedda Ek og Frida Helgren Kjeller fra 10. trinn på Skrim Ungdomsskole mente at det var en god mulighet og fint å se på yrkene. De ville gjerne dra igjen hvis de får muligheten.

Frida syntes at politiyrket og fengselsbetjent virket interessant.

Mari Tråstadkjølen fra 9. trinn på Skrim Ungdomsskole synes det var gøy fordi det var noe annet enn skole og likte at man fikk ting.

Ole Riksaasen Dahl fra lærerstanden og andre utstillere synes yrkesmessa er en fantastisk mulighet for ungdommer å finne ut om utdanning direkte, istedenfor å høre på en lærer som snakker om det. De synes mange elever var godt forberedt.

Det ble en vel gjennomført yrkesmesse.

Brann- og redningsetaten og Politiet hadde stand ute. Foto: Tula Helena Ringstad

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg