Halloween. Og skolens manglende ansvar

Lamp pumpkin for witch

Lamp pumpkin for witch

[addtoany]

Å barbere naboens katt, tette igjen nøkkelhull med superlim og rive ned et par postkasser, er jo bare slikt gutter gjør i den alderen…

Halloween. Og skolens manglende ansvar

Tekst: Pia Skjelstad
Heisan Else-Beth!
Så skjedde det altså igjen! År etter år går dere i Halloween-fella! Null informasjon, null opplegg! Hvordan kan dere forvente at Halloween skal gå for seg i rolige og vennskapelige former når skolen forholder seg taus?Selv om Halloween var på en fredag, kunne dere vel ha blitt med barna på en liten runde med knask eller knep? Hva med barneveileder Ole-Harald?  Han får faktisk betalt for å leke noen timer om formiddagen med greie, flotte barn. Å stille opp noen timer om kvelden er vel ikke å forlange for mye?
At en kreativ og artig fyr som Bønna velger å gjøre små, uskyldige knep som å barbere naboens katt, tette igjen nøkkelhull med superlim og rive ned et par postkasser, er jo bare slikt gutter gjør i den alderen. Hadde dere vært så imot slik adferd, kunne dere vel opplyst om dette FØR Halloween? Ikke etter? Hadde barneveileder Ole-Harald fulgt Bønna mens de gikk en runde og ba om knask, regner jeg med at vi ville unngått disse uheldige episodene.

Bønna hadde kledd seg ut som Hitler
 og gikk rundt med en stor søppelsekk som han selvfølgelig hadde håpet skulle bli full rimelig raskt. Etter flere timer kom han utmattet og skuffet hjem med en halvfull søppelsekk. Vi som foreldre er ikke fornøyde med kvaliteten på Halloween-godteriet. En hadde gitt fra seg en Kvikk Lunsj som hadde gått ut på dato(!), mens en annen hadde gitt frukt! En idiot hadde til og med gitt de stakkars ungene små tuber med tannkrem! At tannkremen ble brukt til å dekorere ei bilrute, var vel bare å forvente. Og NEI, det var absolutt ikke FAEN Bønna hadde skrevet på bilruta. Men fordi han hadde fått for lite tannkrem, hadde han dessverre ikke nok til å fullføre setningen FÅ EN SJOKOLADE, VÆR SÅ SNILL!.

 

Det var ikke særlig mange som hadde pakket inn godteriene på en innbydende og lekker måte, gjerne med ei fin sløyfe og et lite hilsningskort. I følge Bønna var det ingen, jeg gjentar INGEN, som brukte hansker og pølseklype da de delte ut godtene. Hva er det med folk, spør nå jeg? Hvor har det blitt av hygienen? Folkeskikken?

Jeg forventer at neste års Halloween-feiring vil bli mer vellykket, og jeg foreslår at dere setter av en planleggingsdag som øremerkes Halloween.Mvh Pia

P.S: I frykt for at Bønna kan ha pådratt seg en mild form for Ebola etter Halloween, holder vi ham hjemme denne uka.

P.P.S: Bønnas fotball forsvant for et par uker siden, og dere har ennå ikke funnet den. Vi har ikke merket den med navn, nei, slik jeg vet du stadig maser om. Vi har da bedre ting å gjøre enn å merke fotballer? Dessuten er det på skolens område ballene forsvinner, og dere burde dermed ha ansvaret for merkinga. Men ballen er rund, og den har et slags svart og hvitt mønster på seg. Fint om Ole-Harald kan komme innom med ballen og spille litt med Bønna. Han kjeder seg så veldig når han må holdes inne.

Les mer i Pias verden

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg