En gyllen mulighet for gifteklare

Else og Henriette Storaas gleder seg stort. Foto: Anniken Tangerud

Bryllupsmessen til Søstrene Storaas Hotell vitner om at drømmen om ekteskapet lever i beste velgående.

Søndag 22. oktober klokken 12 arrangerer det idylliske hotellet ved Buvannet en knapp kjøretur fra Kongsberg, Bryllupsmesse for tredje år på rad.

En av de som står bak spakene hvert år er Else Storaas (26) – den yngste av fire søstre hvorav tre nå driver hotellet og eventbyrået Event og Reiser.

Vi møter den engasjerte 26-åringen, som jobber med salg og marked for begge selskapene, i et av de mange koselige spisestuene. Peisen er tent og det er ikke lenge før hotellet skal en rekke bryllupsentusiaster, blant annet Christiane Brudesalong, Numedal Blomster, Delicate Cakes, Tilbords og mange, mange flere.

Med andre ord: alt du trenger for et vellykket bryllup.  

Det hele startet med at Pia Antonette Spanggaard, en av de som jobber hos oss, spurte oss om hvorfor vi ikke satset mer på bryllup. «Dette er jo en perfekt location. Dette er jo et bryllupssted. Jeg vil arrangere bryllupsmesse på Storaas», sa hun og vi sa kjør på. Jeg personlig var litt skeptisk, men så fikk hun med seg Tilbords og Kathrine Sørland og en masse spennende leverandører og det ble smekkfullt, smiler Else.

Tydeligvis treffer det en nerve og et behov der ute.

Det er noe helt eget å snakke med ekspertene innen hvert sitt fagfelt enn å lese seg opp på internett, forteller Else begeistret.

Fra fjorårets messe. Foto: Privat

Dette vil bli den eneste bryllupsmessen som holdes i Kongsberg og omegn i år, kanskje den eneste i Buskerud, så muligheten er enestående.

Det jeg pleier å si til de som skal gifte seg her hos oss, er at dette er en gyllen mulighet for stressa bruder til å krysse av boksene. Her får du inspirasjon til blomstene, brudevalsen, mat og drikke, fotograf… du kan egentlig bare gå rundt og så har du et ferdig planlagt bryllup når du går ut. I grove trekk, sier 26-åringen engasjert og fortsetter:

Ikke bare det, men alle som har stand her, er pliktige til å gi gode tilbud også, så da blir det mange penger spart til slutt. Du tjener inn den tohundrelappen det koster å bli med når du har gått ut døra. Så det er bare gevinster og du får masse gode ideer.

Årets konferansier, som forøvrig har vært det siden starten, er Katrine Sørland og midt under arrangementet blir det et spennende brudeshow hvor de beste brudesalongene viser frem kjolene sine og Linda Cecilie Hinrichsen fra Release Dans og Trening har «spicet» opp koreografien.

Fra fjorårets brudeshow. Foto: Fluid Photography
Sørland var også modell under fjorårets brudeshow. Foto: Fluid Photography

Hvem er det som kommer hit? spør vi nysgjerrig. 

Det er nok flest folk fra Kongsberg og omegn, men det kommer en del fra Oslo og Asker også. Kvinner fra 20 og opp til whatever og det kommer alltids noen menn, noe som alltid er litt ekstra stas. Siden de fleste som kommer gjerne tar med seg de nærmeste vennene og kanskje mor og sin kommende svigermor, prøver vi å gjøre messen så relevant som mulig for flest mulig. Det er derfor vi har innslag fra for eksempel paintballbedrifter og lignende. 

Lever drømmen om bryllupet i beste velgående?

Ja. Det vil jeg si. Folk drømmer fortsatt om den hvite kjolen og eventyrbryllupet. Nå for tiden er det for eksempel veldig trendy med et rustikt låvebryllup. Det får vi masse forespørsler på og da har vi låven vår som det perfekte stedet. Samtidig har du de som vil ha det klassiske gallabryllupet. Til det har vi storsalen vår, smiler Else som selv har vært med på å arrangere over 100 bryllup på hotellet.

Man blir veldig vant til å jobbe med forskjellige typer mennesker og behov, forteller 26-åringen som opprinnelig er utdannet skuespiller i London.

Låven. Foto: Privat
Storsalen. Foto: Privat

For det er jo tross alt mange følelser involvert i både det å gifte seg og det å holde et bryllup.

– Skuespillererfaringen som jeg har gjør det lettere å sette meg inn i deres situasjoner også. Jeg har jo en bachelor i å late som om jeg er noen andre enn den jeg er, ler hun.

Samtidig er det viktig at man tilpasser seg de forskjellige mennesketypene. Noen vet nøyaktig hva de vil ha og har alt planlagt, fra punkt til prikke, og andre som ikke vet hva de vil ha og ber oss ordne alt. Så det er kanskje det jeg synes er det aller beste med jobben min.

De som har vært gjest på Søstrene Storaas Hotell vet at det ligger mange spennende historier og venter. Både hotellrommene og flere bøker dertil, forteller familien og slektens spennende reise fra å drive gårdsturisme til farens drøm om å starte et eget hotell.

– Ved å fortelle vår historie, gjennom interiør og design, så deler vi vår historie slik at folk forteller sin egen. Mye av det vi driver med er jo å spleise folk. Få de til å prate sammen og ha gode samtaler.

Hvis du skal trekke frem noe som gjør at du gleder deg til å komme på jobb hver dag, hva er det?

En av nøkkelordene er familie. Det er veldig gøy å jobbe sammen med Henriette, Solveig og pappa, Jarle. Vi fire søstrene er helt forskjellige mennesker og jobber med helt forskjellige ansvarsområder – noe som gjør at vi kan være stolte av hverandre, følge hverandre opp, sparre med hverandre og hjelpe hverandre hele tiden. Og det er veldig koselig. Selv om mamma og Liv Heidi ikke er med i bedriften, har vi en veldig tett familie. Da er det veldig gøy å kunne tilbringe tid med de i arbeidsdagen, forteller Else stolt.

Else skulle jo egentlig ikke jobbe i familiebedriften. Hun ville ut i den store verden og bli skuespiller.

Det siste jeg ville var å komme hjem og ta over familiebedriften. Men etter tre år på skolen, forstod jeg at man ikke får så mye igjen for innsatsen som skuespiller. Jeg kom hjem i 2013, skulle bare jobbe litt for pengenes skyld og var med på et styremøte som observatør, hvor jeg husker jeg rakk opp hånden og spurte: «Unnskyld, men hva er likviditet for noe?» og begynte å se litt på tallene og fant ut at jeg synes det var kjempespennende. Etter det spurte jeg Solveig, som skulle ta over bedriften på den tiden, om hun ville ha litt hjelp, og siden har jeg vært her, ler hun.

Om få dager snus hotellet på hodet igjen, men Else har foreløpig ganske lav puls.

– Ja, nå de siste ukene, tar det i hvert fall to hundre prosent av min tid, men siden vi har gjennomført mange av dem nå, er pulsen relativt rolig. Det er kanskje litt nerver kvelden før og det er alltid småting som må ordnes, men det er veldig gøy og jeg liker å ha veldig mye å gjøre! avslutter Else og smiler.

3600.no

Se alle innlegg