Hva med et arrangement 2.300 meter inn i fjellet, 342 meter under overflaten? 

I Sølvbyens hjerte, på dypet av Kongens gruve ligger en av verdens mest unike festsaler, – et sted med historisk sus. Med sølvfunnet i Kongsberg i 1623, sølvverket gjennom 335 år og nasjonal industrihistorie som bakteppe, kan gjestene oppleve en helt spesiell atmosfære i et anlegg byens gruvearbeidere brukte flere hundre år på å utvikle.

SE VIDEO UNDER:

Gjestene transporteres inn med tog gjennom Christian 7. stoll og dypt inn i fjellet. Vel inne i Kongens gruve får de en omvisning som gir et innblikk i det arbeidet som ble lagt ned i fjellene rundt byen gjennom hundrevis av år, og som ble så betydningsfull for Kongsberg og nasjonen Norge.

– Totalopplevelsen, med omvisningen, serveringen og ikke minst stemningen, gir en ekstra dimensjon ved et arrangement i Kongens gruve, sier Tina Rigby Hanssen, leder av publikumsavdelingen ved Norsk Bergverksmuseum på Kongsberg.

Saken fortsetter under bildet.

Selskap i festsalen i Kongens gruve. Foto: Bjørn Isaksen
Selskap i festsalen i Kongens gruve. Foto: Bjørn Isaksen

– Sølvverket er begynnelsen på byens historie og selve grunnsteinen for utviklingen av Kongsberg, slik vi kjenner byen i dag. Det er viktig at alle som bor og jobber i Kongsberg blir minnet på vår historie og kan se parallellene til dagens moderne industri, sier Rigby Hanssen.

– God mat og drikke, kombinert med en guidet tur i gruvene, er en fin ramme for et sosialt arrangement. Ingen anledning er for liten eller for stor, og det er en opplevelse å besøke festsalen i Kongens gruve.

Vi skreddersyr ditt arrangement! Kontakt oss på: bergverksmuseet@bvm.no eller ring oss på 91 91 32 00.

Festsalen i Kongens gruve har alt det du trenger, og litt til. En fullt utstyrt og moderne festsal på 300 kvadratmeter med plass til 200 gjester – med nettilgang og det som forventes av moderne fasiliteter.

Les mer på nettsidene til Norsk Bergverksmuseum

Følg Norsk Bergverksmuseum på Facebook

God mat og god stemning. Foto: Bjørn Isaksen
God mat og god stemning. Foto: Bjørn Isaksen

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg