– Her har vi det gøy på jobben

ASVO Kongsberg AS fyller 30 år i 2018, og det vil de feire gjennom hele året i en serie artikler på 3600.no som lar oss bli kjent med de mange varierte og spennende avdelingene/tiltakene deres, de ansatte og arbeidstakerne.

Les også: Vi er så mye mer enn du tror. 

Denne måneden har vi kommet til Pakke- og Monteringsavdelingen.

Pakke- og monteringsavdelingen til ASVO har rundt 10 ansatte/hospitanter til enhver tid.

Her utføres varierte arbeidsoppdrag og delproduksjon innen pakking og montering for bedrifter og offentlige virksomheter. 

Inger Lene Aasheim er arbeidsleder for pakke-og monteringsavdelingen hos ASVO. Foto: Hyunjung Kim

I hjertet av avdelingen finner du arbeidslederen Inger Lene Aasheim.

Inger Lene har jobbet i ASVO i 17 år, hvorav rundt syv av de har vært i avdelingen hun nå har ansvaret for.

Det er år hun ser tilbake på med et smil.

– Det er helt herlig å jobbe her. Først og fremst på grunn av de flinke folka rundt meg. Arbeidstakerne mine er humørfylte, dyktige og her legger vi hjertet vårt i jobben vi gjør, forteller Inger Lene varmt.

– De som jobber her kan virkelig jobbene sine og de kommer gjerne med forslag til hvordan arbeidet kan bli enda mer effektivt og derigjennom mer lønnsom både for kundene og oss, skryter Inger Lene.

Avdelingen er svært allsidig, og tar imot mange forskjellige oppdrag. Blant kundene finner du blant annet Ulefos, KBBL, Kongsberg Kommune og BO-MA Plast.

Streng kvalitetskontroll

Augun Borge startet Bo-Ma Plast i 1985 og har holdt det gående siden. Samarbeidet med ASVO på Kongsberg betyr veldig mye for ham. Foto: Hyunjung Kim

En av de mange fornøyde kundene er Augun Borge, eier og daglig leder av BO-MA Plast som holder til på Heistadmoen i Kongsberg.

Firmaet leverer sprøytestøpt plast innen blant annet shipping og byggesektoren. Augun har samarbeidet med ASVO i lang tid.

– Dette samarbeidet betyr veldig mye for meg. Siden jeg driver et enmannsforetak er jeg helt avhengig av den solide samarbeidspartneren som ASVO er. De pakker absolutt alt vi produserer og det under en streng kvalitetskontroll, forklarer Augun og skryter av miljøet som møter ham hver gang han er på besøk i Stollveien.

– Her oppe smiler jeg hele dagen, sier han muntert.

– Samtidig gir samarbeidet gode og store ringvirkninger i samfunnet som på en positiv måte rammer mange mennesker. Du føler at du bidrar til noe større, forklarer han.

Inger Lene smiler av den engasjerte samarbeidspartneren og gjør et poeng ut av hvor viktig det er å ha et godt forhold til kundene.

Hva kan vi gjøre for deg?

– Det er de vi står på for og vi har opparbeidet oss en stabil kundeportefølje. Men vi har alltid rom for flere og det er bare å ta kontakt dersom du eller din bedrift ser at det er noe vi kan bidra med, smiler Inger Lene.

Ved å bruke ASVO tar man også et større samfunnsansvar.

– Vi er gode og nøye og når du gir oss oppdrag gir du samtidig jobber og et inkluderende arbeidsliv til de som virkelig setter pris på det, understreker hun.

Saken fortsetter under bildene 
Harald og Trude pakker henholdsvis 32 hvit uponor-produkter og postkort for fotografen Arne Aasheim fra Kongsberg. Foto: Hyunjung Kim

Sterkt fellesskap

Da vi spør Trude Johansen og Harald Strøm hva det beste med jobben deres er, smiler de umiddelbart.

– Samholdet. Den gleden du får av å være sammen med de blide og gode folka her. Her ler vi mye og tar vare på hverandre, forklarer Trude.

– Ja. Det er et godt miljø her, skyter Harald inn.

– Jeg har jobbet på ASVO i 20 år og den tida har gått fort. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag. Her blir du sett og tatt vare på og det er en viktig ting å være endel av, forteller Harald og skryter av arbeidslederen sin.

– Inger Lene er en kjempetopp arbeidsleder. Jeg har aldri hatt en så god arbeidsleder som deg, sier han stolt og rørt mens han ser på Inger Lene med varme i blikket.

Geir E. Nilsen og Joakim Aanstad er to av de ansatte i pakke- og monteringsavdelingen. Foto: Hyunjung Kim

Geir E. Nilsen og Joakim Aanstad kjenner seg igjen i beskrivelsene. 

– Hu kommer med kaffe til oss hver dag og er en innmari grei og flink – simpelthen verdens beste arbeidsleder. Hun stiller opp for oss, uansett, smiler Geir.

Geir har vært fast ansatt i ASVO de siste 18 årene og snakker både fort og varmt om arbeidsplassen han.

– Her har vi en arbeidsform som er tilpasset den enkelte og hva de fungerer best sammen med, forklarer han ivrig.

Joakim synes samtidig variasjonen i arbeidet er noe av det beste med arbeidsplassen hans.

– Det er en veldig ålreit jobb og du får møte mange forskjellige folk hele tida, forteller han.

Avdelingen produserer også buttons og syr handlevesker til mange formål. Disse handleveskene kan du få kjøpt på Asvo-torget på Vestsiden og i Skolegata. Her får du også kjøpt bøker som Erlend Hernes kategoriserer og priser for salg. På avdelingen jobber også Steinar Andersen og Simen Svendsen.

Erlend Hernes kategoriserer og priser bøker for salg på Asvo-torvet. Foto: Bjørn Isaksen

Pakke- og monteringsavdelingen leverer alltid til punkt og prikke, uansett……

– Som eksempel da vi en gang måtte pakke 200.000 postkort på ei uke. Da slapp vi alt annet vi hadde og stod sammen for å klare det. Og det gjorde vi, smiler Inger Lene.

Vil du vite mer om oppdragene de kan utføre for deg og din bedrift, tar du kontakt med arbeidsleder Inger Lene Aasheim på telefon 474 759 18 / inger-lene.a@asvo-kongsberg.no

I dag sysselsetter ASVO Kongsberg over 100 personer i et stort spekter av avdelinger som driver med alt fra trykk, pakking, montering, vedsalg, salg av fruktkurver, butikker med mer. Se forøvrig deres hjemmeside for mer informasjon. 

ASVO jobber tett sammen med NAV og tilbyr arbeid og tjenester til personer som har behov for å avklare sine muligheter i forhold til arbeid, eller som har et ønske om å komme seg i aktivitet. Dette gjør de for å gi alle typer mennesker en sjanse, en trygg arbeidsplass og en aktiv og meningsfull hverdag.

Se et bildegalleri fra avdelingen her (alle foto: Hyunjung Kim):

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg