– Det er gøy,  det er hektisk, det er spennende og ikke minst, det varmer

Loppegeneral Ann Rigmor Smørgrav gleder seg til årets høydepunkt. Foto: Privat

Ann Rigmor Smørgrav tror at Skrimloppa høsten 2017, blir den beste noensinne.

Lørdag 21. oktober blir det travelt i Skrimhallen. Årets store loppeeventyr går av stabelen og tusenvis av nysgjerrige mennesker kommer innom for å jakte på gamle skatter.

Ifølge de tidligere ildsjelene Gunnar Skullestad og Jan Eng var Skrimloppa noe som startet opp allerede i 1980, der både fotball og håndball var engasjert. Etter noen års pause, ble det så blåst liv i loppa igjen da Jahn Eng ble leder for Skrim Håndball i begynnelsen av 2000. Fra da av har det vært håndballens initiativ.

Folk både gir lopper og handler på loppemarkedet og på den måten viser hele lokalsamfunnet sin støtte til barnehåndballen, forteller Ann Rigmor Smørgrav stolt til 3600.no og fortsetter:

Ved at de gir flotte gjenstander til oss og de stiller opp på Skrimloppa for å kjøpe, så er de en del av støtteapparatet til barna som spiller håndball i Kongsberg.

Giverne kommer med så mange flotte gjenstander til oss som vi kan selge på Loppa. Nå har jeg sett hva vi har fått inn gjennom årene, men i år ser det ut til at vi slår tidligere år. Det er veldig mye møbler og ting og tang av høy kvalitet.

Hver og en som gir til oss, om de så kjører selv eller får hentet det de ønsker å gi til oss betyr kroner inn og det betyr veldig mye for klubben generelt, men også samfunnet rundt. Ved å bidra, bryr du deg, viser din støtte og gir muligheter for så mange flere, understreker Ann Rigmor som ved siden av å koordinere det hele, er leder i driftsgruppa i Skrim håndball bredde.

Skrimloppa er i dag den viktigste inntektskilden for Il Skrim håndball bredde. Det populære loppemarkedet skaper den økonomiske plattformen for at barna har gode trenere, dommere, kan betale utgifter leiekostnader, drakter, cuper og så videre.

Samhold og engasjement

Det skal ikke stå på innsatsen. Smilet sitter alltid løst blant de frivillige. Foto: Ann Rigmor Smørgrav

Drevet av enorm dugnadsvilje ligger det sterke tradisjoner og en sterk idrettkultur i bunnen av et slikt arrangement og på mange måter representerer Skrimloppa klubbens hjerte.

– Skrimloppa er et symbol på innbyggernes engasjement knyttet direkte til hvert barn og hver ungdom som spiller håndball hver eneste uke i Il Skrim, sier Ann Rigmor varmt.

Ann Rigmor har selv vært involvert i Skrimloppa siden 2011 og føler det er en naturlig del av det å være håndballmamma.

Ikke minst så er det en stor sosial happening der jeg opplever samhold, samarbeid, glede og enorm dugnadsvilje hos foreldrene.

Skrimloppa har de siste årene blitt en stor del av hverdagen til Ann. Fra midten av august til slutten av oktober, er det mange tråder som skal dras i for en kort periode. For å ikke glemme hoveduken da loppa arrangeres.

 Det er veldig hektisk og det blir lange dager når det nærmer seg selve loppedagen. Hele familien er jo involvert i dette. Men dette er jo også gøy! smiler Ann Rigmor og understreker hvor viktige de frivillige er.

Vi er ei hel arbeidsgruppe bestående av rundt 20 personer som begynner så smått med forberedelser i april. Innsamlergruppa har mye å gjøre allerede fra august. Da står de på hver mandag i mange timer. Tar imot telefoner, henter og tar imot lopper. Den som leder innsamlingen har det veldig hektisk i perioder. Som leder i driftsgruppa i Skrim håndball bredde ligger ansvar og koordinering for Skrimloppa hos meg. Så det vi må ikke glemme at det er mange som har mye å gjøre.

Det er også endel andre utfordringer knyttet til et loppemarked og for Skrimloppa er den største utfordringen utgiftene som går til restlopper da det hele er ferdig.

Vi ønsker jo at det skal være mest mulig penger igjen til barna som spiller håndball. Det nye vi har fått til i år er at Renotec henter klær, gardiner, sko og vesker og Bymisjonen henter vinterklær, vintersko og varme klær som blir til overs etter stengetid. Med slike tiltak håper vi at utgiftene reduseres. Samtidig går det til en god sak.

Jobber til langt på natt

Når det kommer til selve helgen er det mye spenning knyttet til arrangementet. Torsdag er det Runar Løver som har styringen. Da er det klargjøring av hallen, skruing av bord med paller og plater og kjøring av lopper fra garasjen og ned til hallen. Med god hjelp fra elitespillerne, er de ferdige rundt midnatt.

Fredag er nesten alle foreldrene til spillerne med og da er det utsetting av lopper og pynting i hallen og møbelhallen, slik at det ser presentabelt ut når folkehavet kommer på lørdagsmorgen. Foreldre kjører lastebiler, truck, traktorer og hjullastere. Noen snekrer.

Det finnes ikke grenser for hvor masse ressurser som finnes i en slik gjeng, ler Ann Rigmor tydelig imponert.

I 22-23-tiden går man hjem og lader batteriene til selve dagen: loppedagen.

Hva er det beste med loppedagen? spør vi nysgjerrig.

Det er så gøy å se alle som stormer inn de første timene. Hele hallen er forvandlet til en hektisk markedsplass. Det er en egen stemning der inne. I år kjører vi på med lotteri med fine premier. Det trekkes der og da.

– Det er gøy, det er hektisk, det er spennende og ikke minst, det varmer når vi ser den dugnadsånden og den kompetansen hos hver enkelt blant foreldre og spillere. Vi får ikke takke hver og en som stiller opp nok.

Her ser vi så tydelig folkets støtte til barna og ungdommene som spiller håndball i byen vår! Det er fantastisk med Skrimloppa!

Det er alltid en skatt å finne på loppa. Foto: Privat

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg