– Vi gleder oss vanvittig på vegne av veldig mange!

Når det lokale husbandet klinker til med et uvanlig musikalsk samarbeid med selveste KV Musikken, blir det “party på alvor”.

For enkelte, blir kvelden kanskje litt mer spesiell. Det er nemlig første gangen de får stå på en stor scene med profesjonell lyd og lys.

For oss i koret startet det hele med at Heidi [Helgesen Næss, red.anm.], Aud [Trondvold, red.anm.] og jeg ble spurt om vi ville være med i et husband av Arild Røen og Svein Myhra, forteller Kirsti-Ulrikke Warem engasjert til 3600.no.

– Mitt svar var et umiddelbart ja! Men jeg var litt usikker på om de var ute etter attitude eller kvalitet, legger hun til og ler.

Etter en meget kort tenkepause var de tre korister og navnet ‘The Willing Sisters’ falt seg naturlig og høsten 2013 var husbandet til K-Maritime en realitet; Vidar Finsrud på keyboard, Ove Nyhus på trommer, Arild Røen på bass, to gitarister Stian Nakken og Pål Gunnar Eie, og med Morten Steffensen som vokalist har «K-Orchestra & The Willing Sisters».

Aud
Ivrig musiker og korist. Aud spiller sax i KV musikken og synger i husbandet samtidig. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Siden den gang har de underholdt under store og små Kongsberg Maritime-arrangementer og holdt et par konserter på Jonas B. Gundersen og på Energi Mølla.

– Vi føler at vi har hatt en stor progresjon underveis, sier Aud, som har flere års bakgrunn i Kongsberg Kantori og Teaterlaget i byen.

Vi har til og med egen lydmann og lysmann! forteller Kirsti stolt.

gitar
Røff og rocka. Det er viktig med innlevelse på scenen. Her lekes det litt før generalprøven starter. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Da vi spør hva det er som motiverer jentene til å synge, blir de veldig engasjerte.

– Det er utrolig gøy å få lov til å synge på en scene og samtidig gir jo det å opptre et kick som er umulig å beskrive, forklarer de to i kor.

11. mars skal de stå på sin største scene noensinne og det blir en happening de nok ikke har sett maken til.

Bak konseptet står en idé fra to i musikkutvalget til KV (som tilfeldigvis også spiller i husbandet). Ønsket var å gjøre noe i fellesskap og KV var positive.

Det kan du saktens si «de villige søstrene» er også.

– Dette blir kjempegøy! Jeg gleder meg veldig til å være en del av et stort arrangement og stå på scenen på Krona med profesjonelt utstyr! forteller Aud engasjert.

– Ja. Det er stor stas for oss å i det hele tatt synge sammen med KV musikken på selveste Musikkteatret. Dette er spennende, istemmer Kirsti Ulrikke.

– Det er et uvanlig prosjekt både for oss og KV Musikken og her blir det rock og disco og alt innimellom i kul harmoni.

– Og vi gleder oss vanvittig på vegne av veldig mange! avslutter duoen.

Konserten holdes på Musikkteatret på Krona lørdag 11. mars klokken 19. 

Gitatist
Full konsentrasjon under generalprøven. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
Morten
Vokalist Morten levde seg inn i teksten og gav alt – selv på prøven. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
willing
The Willing Sisters, minus en syk Kirsti og Aud som satt i Saxrekka. Foto: Anniken Tangeru, 3600.no

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg