Dette gleder kinosjefen seg til aller mest

Foto: Bjørn Isaksen

Kongsberg Internationale musikkfilmfestival (KIMF) avholdes helgen den 28. til 30. september.

Nå som høstmørket senker seg og gradestokken kryper nedover, er det hyggelig å trekke inn i varmen med lunt popkorn, strikkegenser og en rekke musikkfilmer i Krona kino.

Dette blir tredje gangen festivalen går av stabelen, men selve festivalen har sitt opphav i Kongsberg Jazzfestival, hvor musikkfilmfremvisning har vært en del av programmet i flere år.
Bak prosjektet står en liten gruppe som har hjertet fylt av lidenskap – med selveste kinosjefen himself: Even Thunes Jensen på Krona Kino, i spissen.
– Kombinasjonen av musikk og film – jeg har drømmejobben! Det er veldig gøy å få være med på å utvikle musikkfilmfestivalen, sammen med andre lokale ildsjeler, og nå får vi til og med støtte fra Norsk Film, forteller Even.

«Vi har lagt stor vekt på variasjon. Det skal være noe for enhver gane!»

– På programmet står lokale navn som Christian Meaas Svendsen – en av Norges fremste bassister. Han skal fremføre den første delen av den nye plata live – dette gleder jeg meg aller mest til. Jeg ser også frem til The Holy Mountain Duo, de spiller blant annet et fantastisk elektronisk trekkspill, røper Even.

Noen smakebiter fra programmet

Her er det absolutt noe for all aldre og preferanse. For den yngre garde vises dokumentaren om tenåringsfavorittene – Marcus og Martinius – Sammen om drømmen.
De som har forlatt oss glemmes ei heller ikke, helter og ikoner som – Whitney Hudston hedres med sin hjerteskjærende dokumentar; Can I Be Me og Tupac Shakur; All Eyez On Me.
Det er også levende legender som skal underholde oss, med blant annet David Gilmore, som fremfører Live at Pompei.
Etter en 50 år lang karriere la metallens far og greve, selveste mørkets fyrste: Ozzy Osbourne gitaren på hylla og holdt sin siste konsert sist sommer, sammen med sitt ikoniske Black Sabbath. Men fortvil ikke – konserten kan du se på Kongsberg Internationale musikkfilmfestival.

En unik filmopplevelse!

I samarbeid med Bergverksmuseet kommer det også til å bli vist kino inne i selve sølvgruvene.
Det er nemlig 10 år siden Olsenbanden Junior – Sølvgruvens hemmelighet ble spilt inn nettopp inne i gruvene, og da passer det jo perfekt å feire 10 års jubileet med en helt spesiell filmopplevelse der inne.
For aller første gang i historien, blir det vist film i Kongens Gruve – og samtidig kombinerer man den unike opplevelsen med en spennende skattejakt og masse annet gøy.

Et musikalsk ballespark

Foto: Bjørn Isaksen

Kinosjefen sjøl har selvfølgelig mye entusiasme og lidenskap for faget. Treffende er det at hans favorittsjanger da det kommer til musikk er jazz, så man kan sannelig si han har kommet til rett by.

Da jeg spør om den beste opplevelsen på Kongsberg Jazzfestival er det ingen tvil:
– Det er mange gode opplevelser, men i 2011, før jeg flyttet hit, så jeg Peter Brøtzmann på Odd Fellow – det var et skikkelig musikalsk ballespark om jeg kan si det. Det er kanskje en av mine beste konsertopplevelser noensinne! forteller Even med stor entusiasme.

«Da musikk og film går hand i hand er det som fot i hose – perfeksjon!»

Hva er Kongsbergs kinosjefs favorittfilm?
På en måte er det et vanskelig valg, men jeg kommer alltid tilbake til The Big Lebowski – det er da musikk og film går hand i hand er det som fot i hose – perfeksjon! Mer moro enn denne filmen blir det ikke!
Sånn helt til sist, en kommentar til Kongsbergfolket?
– Det er bare å hive seg ut, her er det noe for alle! Festivalen avholdes mellom 28. og 30. September, oppfordrer kinosjefen.

For hele det spennende programmet: besøk nettsidene til KIMF her. 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg