Inspirasjon: Glede

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

«Glede er en følelse som setter en til­stand av lykke» står det på Wikipedia.

Norge har helt siden 1974 hver høst arrangert TV-aksjonen og samlet inn over syv milliarder kroner som har reddet liv og gitt omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. 

I år går midlene til Røde Kors sitt arbeid i ni land, vi er med på å skape glede og lykkefølelse for utrolig mange mennesker fordi vi bryr oss!

Gleden over å gjøre noe meningsfylt utvider seg som ringer i vannet, denne aksjonen gir glede til alle frivillige som er med på dugnaden her hjemme, til Røde Kors-personell ute i felten og det mest fantastiske, glede til alle de som får hjelp.

Kjenn på følelsen når du blir så glad at du gråter, du klarer rett og slett ikke å holde på tårene gjennom smilet og det kjennes som du sprenges innvendig. Jeg er helt sikker på at årets TV-aksjon vil få mange mennesker til å gråte av glede, både de som gir og de som får.

Derfor er det også fantastisk å registrere at kunnskap om følelser nå virkelig tas på alvor i akademia og næringsliv, det blir blant annet forsket på dette ved Universitetet i Oslo.

Vi trenger et samfunn med mennesker med følelsesmessig innsikt. Mennesker som våger å bruker av sin glede for å gi mening og redde liv.

Jeg avslutter og ønsker dere en ny fin uke med TV aksjonens eget budskap; 

Bli med på å gjøre en forskjell

Fra Alba-gk, Gry K.

3600.no

Se alle innlegg