Glasspynt inspirert av lysekronene i Kongsberg kirke

Slik så fjorårets glasspynt ut. Foto: Bjørn Isaksen

Kirken i Kongsberg og Nøstetangen Glass samarbeider om en serie med glasspynt er inspirert av lysekronene i Kongsberg kirke. Glasspynten blir håndlaget hos Nøstetangen Glass i et begrenset og nummerert opplag på kun 100 stk. Den første glasspynten i serien vil bli lagt ut for salg på den årlige julemessen på Kongsberg Menighetssenter 9. desember. Overskuddet fra salget går til menighetens misjonsprosjekt for landsbyutvikling i Laos.  

– Den første glasspynten i serien er en oval pendelokk med vridde rifler i magnanrødt og sort, sier prosjektleder Ingvild Støa Skrede.

– Vi har lagt oss tett opp mot pendelokkene som henger i lysekronene i dag, men har valgt å gjøre den litt ekstra spesiell ved å gi den blomsterstempelet som man finner igjen på lysekronene.

De 100 nummererte pendelokkene vil være tilgjengelig for salg på misjonsmessen på menighetssenteret lørdag 9. desember fra kl. 11:00.

Les mer om arrangementet

Fra venstre: Daniel Erlandsson, Ingvild Støa Skrede og Maja Larsson. Foto: Bjørn Isaksen

– Misjonsmessen er et årlig arrangement med lange tradisjoner og er et samarbeid mellom Kongsberg menighet, Speiderne, KFUK/KFUM, Norkirken og Det Norske Misjonsselskap, sier sogneprest Reidar Aasbø.

– Den lilla pendelokken er den første i en serie med glasspynt basert på lysekronene i kirken. Hvis dette blir noe folk i Kongsberg setter pris på, har vi planlagt å produsere en ny unik glasspynt årlig, sier Ingvild Støa Skrede.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg