Han vil gjøre ladingen din trygg om natten

Drømmer stort. Foto: Anniken Tangerud

Morten Revill vil revolusjonere tryggheten rundt lading og el-sikkerhet.

– Jeg ville gjøre en forskjell. Skape noe som er viktig. En «must have» som er meningsfull, forklarer gründeren Morten Revill

«Må-ha»-produktet han nå har funnet opp er en smart multiplugg full av teknologi som gjør all lading, natt eller dag, trygg.

Ideen bak Mortens nyeste eventyr startet på hjemmebane. Med en 12 år gammel datter som alltid hadde en eller annen enhet på lading inne på rommet sitt til enhver tid, ville han skape et produkt som gjorde ladingen sikker. Et stadig voksende antall nyhetsartikler om ladere som tar fyr om natten, ulmet i bakhodet som en ekstra drivkraft under hele prosessen.

Patentet søkte han i januar 2017, og selskapet Avenira Technologies ble stiftet i mars samme år, og nå, ett lite år senere sitter han stolt foran oss med prototypen i hånden.

– Denne kjenner igjen hva du plugger inn, gir den strømmen den trenger, monitorerer en eventuell enhet, som for eksempel en mobil, og da enheten er ferdig ladet, slår den seg av. Om det skulle skje noe uvanlig underveis, kutter den strømmen og sender deg den en varsling via en app, innleder han.

På denne måten kan alt fra vannkokere, hodetelefoner, kaffetraktere, nettbrett og datamaskiner være trygge om de står plugget inn – også om natten.

– Å utvikle et slikt produkt har vært viktig for meg. Det handler om å gjøre verden til et litt bedre og tryggere sted å være, forteller han og forklarer hvorfor:

– Det mest sentrale i pluggen er tryggheten den gir deg. I tillegg kan den spare deg for strøm og overvåke både enheten du plugger inn, samt stikk-kontakten din og gir deg beskjed om noe avviker fra normalen, poengterer 46-åringen.

«Å utvikle et slikt produkt har vært viktig for meg. det handler om å gjøre verden til et litt bedre og tryggere sted å være»

Saken fortsetter under bildene. 

Joozport heter produktet Morten har funnet opp. Produktet kommer i en rekke ulike farger. Her ser dere «Norwegian Wood»-utgaven. Foto: Avenira Technologies
Foto: Avenira Technologies

Interessen har vært formidabel.

I desember var han i New York og blant seks andre gründerne som presenterte sine ideer for investorene der, var han den eneste som hadde et fysisk produkt å vise frem. Siden produktet etter all sannsynlighet samtidig er det første av sitt slag, kan man saktens si han sitter på en potensiell gullgruve. Kontakten med både norske og utenlandske elektronikk-kjeder er etablert og første runde med forsikringsselskapene er tatt etter at han ble finalist i If`s «tryggere hverdag» konkurranse våren 2017.

– Behovet for et slikt produkt på markedet synes absolutt å være der, mener Morten.

– Alle hjem burde ha en Joozport. Denne kan gi et enklere og sikrere liv i menneskets møte med teknologi for fremtiden. Multipluggene som eksisterer i dag, har ikke denne «smarte» teknologien og kan utgjøre en risiko hver gang den brukes. Ønsket vårt er å tilby den tryggeste stikk-kontakten i hele huset.

Det har vært mange bidragsytere på reisen og Kongsberg har spilt en viktig rolle sådan.

– Her har du en innovativ og fremoverlent by hvor man heier frem gründere og teknologiske fremskritt. Etter at jeg flyttet hit fra Bærum for snart tre år siden, ble jeg tatt godt i mot av mennesker og selskaper som tror på meg og mine ideer, smiler Morten.

Både en rekke lokale og dyktige ingeniører som Geir Myklatun og John Mulholland, Kongsberg Innovasjon, medgründer Jørgen Haarstad, Frost Produkt i Oslo og produsenter i Estland (de samme som står bak deler av produksjonen for Bang & Olufsen) har vært involvert for å sikre kvalitet i alle ledd på reisen.

Saken fortsetter under bildet. 

Ønsker å gjøre hverdagen tryggere for alle. Foto: Anniken Tangerud

Drømmeren

Har du alltid hatt store ambisjoner?

– Ja. De siste tyve årene har jeg alltid strukket meg etter nye mål. Ved siden av å være seriegründer, er jeg også lidenskapelig opptatt av musikk, samt at jeg skriver nå på min andre bok, forteller 46-åringen glødende.

Den første boken, Perlenes Gåte (A Vision of Pearls), ble først gitt ut på engelsk i det enorme amerikanske markedet og i 2005 suste den inn på Amazon.coms bestselgerliste over bøker solgt på Internett i USA. Da slo den til og med ut Donald Trumps bokutgivelse det året.

Boken er en fabel om rikdom, berømmelse og selvinnsikt – og gjenspeiler mye av Mortens egne erfaringer i livet som seriegründer, låtskriver, musiker og forfatter.

Det er den iboende ambisjonen om å skape noe, som inspirerer ham.

– Jeg elsker å finne opp nye ting. Om de så er virkelige eller fiktive. Det å kunne se fantasi bli til et håndfast produkt, om det så er en bok eller en multiplugg, er fantastisk spennende. Du skaper noe ut av ingenting.

Samtidig betyr barna enormt mye for hans personlige drivkraft.

– Jeg har lyst til å vise barna mine at man kan få til noe så lenge man tror på det. At man må tørre å stå på egne ben. De skal vite at det er mulig. Samtidig vil dette produktet være med på å gjøre hverdagen deres litt tryggere og det har også vært viktig for meg.

Da han stod med den ferdige prototypen i hånden for første gang, var det én følelse som trumfet de alle.

– Lettelse. Jeg har opplevd så mange nedturer i livet, men endelig hadde jeg noe håndfast. Det er ikke alltid gitt at man får det til og her hadde jeg til og med et produkt som fungerte, ler Morten.

– Egentlig er jeg jo dritstolt, men inntil jeg virkelig lykkes med å få det ferdige produktet på markedet og det selger, kan jeg ikke si at jeg er stolt ennå. Men fornøyd, det er jeg.

For Morten handler det rett og slett om å ta ett steg av gangen og han ser frem til innspurten.

– Det er nå det begynner å bli spennende. Nå håper jeg alle vil støtte oss slik at vi greier å komme i produksjon til sommeren. Vi trenger så mye lokal støtte for å få produktet ut i verden som mulig, avslutter han oppmuntrende.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg