Miriam Ingeborg (20) og Ayla Maria Svenke (21) er klare for å sette ut i den store musikalske verden.

Søstrene fra Kongsberg har sammen med Chrisander Bo Rønneseth (25) dannet «Tarans Drone» – et band som i disse dager har sluppet musikkvideoen «Danser med Drager» – spilt inn i Kongsberg-traktene. De har også meldt seg på Urørt – og er nå klare for å sette ut i den store musikalske verden.

Kan dere si litt om Tarans Drone og om deres musikalske bakgrunn?
– Vi har alltid vært interessert i musikk. Begge sang i Kongsberg Kirkes Barnekor fra vi var fire år – før vi gikk over til TenSing. Vi har også tatt sangtimer i Norsk Lydstudio i Mjøndalen, vært med i talentkonkurranser og Ayla har vært med i flere musikaler, forteller Miriam.

– Det siste året har vi funnet mer vår egen stil innenfor musikk og begynt å skrive låter på norsk. Vi liker å lage alternativ musikk som går under flere sjangere som blant annet «Trip Pop», «psykedelisk», «klubb», «pop», og «eksotisk».

Hva fikk dere til å begynne med musikk?
– Vi har alltid elsket å synge, men aldri hatt noe studio eller en musikkprodusent til å produsere musikken. Så møtte vi Chrisander som har produsert musikk i mange år – deretter bestemte vi oss for å starte en gruppe. Det at vi er sammen med han, gjør at vi kan utføre alt ifra komponering, tekst, miksing, innspilling, til og med musikkvideo, noe som fører til at vi ikke har restriksjoner på det vi skaper – det trives vi veldig godt med!

Hva fikk dere til å melde dere på NRK urørt?
– Vi meldte oss på NRK Urørt fordi det er en fin måte å nå ut til et nytt publikum og fordi det er spennende å høre hva andre syns om musikken vår. I forhold til musikken som ligger der fra før av, skiller vi oss ut ved at vi synger på norsk og er en kvinnelig duo. Vi håper å bli plukket opp av redaksjonen slik at vi får låten vår på radioen – det hadde vært utrolig gøy!

Hva er målet med musikken?
– Det at andre liker musikken vår betyr mye og noe vi setter stor pris på. Men først og fremst ønsker vi å skape musikk som gir oss glede. Vi ønsker på sikt å gi ut flere låter og gjøre konserter.

Hva ønsker dere å formidle?
– Vi har en tydelig visjon for den kunsten vi ønsker å skape, vi jobber hardt for å redusere skillet mellom visjonen og hva vi faktisk skaper. Vi er ikke redde for å fremme temaer i samfunnet som kan være litt tabubelagt, mens andre ganger kan vi lage låter som er enklere og mindre høytidelige. Mye pop får kritikk for at de ikke har nok substans, men vi føler at god musikk er god musikk. Vi mener man ikke trenger å være en artist som kun gjør seriøse låter eller kun tøysete låter – vi gjør hva vi føler for i øyeblikket!

Hva inspirerer dere?
Ayla: – Vår første singel «Danser Med Drager», skrev jeg når jeg var på modelloppdrag i India og var mer eller mindre isolert i en måned. Jeg husker jeg satt på senga på hotellrommet og var ganske lei og ensom. Da spurte jeg Chrisander om han hadde noen beats jeg kunne skrive til. Han sendte meg beaten til «Danser Med Drager» og jeg tror det var hele settingen, kulturen og alle inntrykkene fra India som gjorde at teksten ble som den ble. Jeg gikk inn i min egen lille kreative boble og plutselig hadde vi vår første singel.

Miriam: – Det er hovedsakelig selve musikken/beaten vi blir inspirert av når vi skriver, vi lytter til musikken og følelsen den gir. Vi spiller først inn melodilinjer ved at vi synger/nynner ord som ikke betyr noe, så plukker vi de beste melodilinjene, og setter en melodi. Så skriver vi teksten til slutt.

Noen utfordringer underveis?
– Etter vi bestemte oss for hva vi skulle filme fant vi ut at det hadde vært kult å få til noen droneklipp. Ingen av oss har noen erfaring med verken å filme eller kjøre en drone, men vi gjorde litt research og bestemte oss for å prøve. Vi fant en drone brukt på nett å satte i gang. Det var ikke like lett som vi hadde trodd, så vi måtte gjennom en del prøving og feiling før vi fikk noen brukbare klipp. Den overlevde en liten kræsj i Lågen og vi fikk noen morsomme «behind the scenes» klipp fra det!  Dronefilmingen ble ikke så sentral som vi først hadde tenkt, men vi fikk oversiktsbilder som vi synes hevet nivået på videoen. I siste delen flyr dronen høyt over Lågen i Bevergrenda og fy så fint det ble! Mesteparten av videoen spilte vi inn i Bevergrenda ved Lågen og på Heistadmoen, vi har også noen klipp er fra Labro og på Kongsberg Marken.

Hvor hentet dere inspirasjonen fra i musikkvideoen?
– I utgangspunktet hadde vi egentlig ikke så store planer om å lage musikkvideo, men jo mer vi snakket om det, jo mer fikk vi lyst til å gjøre det. Både Miriam og Ayla har erfaring bak kameraet fra modelljobbing og jeg er flink på videoredigering, så vi hadde lyst til å prøve å gjøre alt selv – forteller Chrisander. Vi så for oss en musikkvideo som hadde noe til felles med sangen, samtidig ville vi ikke ville at de skulle ha for mye med hverandre å gjøre. Vi ønsket at folk skulle ha muligheten til å tolke på sin måte. Når det er sagt, så hentet vi mye av inspirasjonen fra følelsen i låten, vi fokuserte på å få en slags «svevende» følelse i videoen som vi mener sangen har. Vi valgte å filme mye ute i naturen ettersom vi bruker mange «natur-bilder» i teksten – også fordi Norge har en vakker natur. Og her er «Danser med drager» videoen i sin helhet:

Musikkvideoen: https://www.youtube.com/watch?v=CUQUeSn3Z54

Dere kan følge jentene på Instagram, under; taransdrone

Eller på Spotify: https://open.spotify.com/track/5JOVUB5Ruk06zmJeo8gYjn

 

3600.no

Se alle innlegg