Gjentar suksessen

Foto: Øystein Klock/ Klockwork.no

Quarter Wolf og Kongsbergbandet Sightseers lover sykt bra stemning.

– Jeg har mange gode minner fra Kongsberg, selv om jeg trodde jeg skulle dø da jeg bånna det største hoppet i skibakken da jeg var 17. I stedet ble jeg sjukmeldt fra ungdomskolen i en drøy måned, og har vel strengt tatt ei skrue løs siden den gang. Men det er jo bare en fordel når man spiller rock’n’roll, gliser Quarter Wolf-gitarist Marius Kromvoll.

På fredag er han og trommeslager Paul Daniel fra Melbourne, som utgjør rockebandets andre halvdel, tilbake på Christians kjeller, der de for halvannet år siden spilte en forrykende konsert sammen med Kongsbergbandet Sightseers.

Sightseers bestående av Vegard Eggum, Christian Børke og Gavin Baker, er også med som support denne gangen, og er dessuten gode venner av den Oslo-baserte duoen.

Også denne gangen kan de to bandene friste med gratis inngang!

– Sist fikk vi betalt av at folk la kontanter i hatten vi sendte rundt, og det lønte seg faktisk. Så da prøver vi igjen, sier Kromvoll.

Marius er han med det største gliset. Foto: Øystein Klock/ Klockwork.no

Om bandene:

Quarter Wolf er en norsk-australsk rock’n’roll-duo, som nettopp ga ut nytt album på vinyl, «DIY», til strålende kritikker. De to garasjerockerne har dessuten rykte på seg for å være voldsomt bra live.

«At to personer er i stand til å skape så mye lyd virker utrolig, men jeg har sett dem live ved flere anledninger og kan bekrefte at det er helt koko å se hvor tighte de er som rock’n’roll-lokomotiv», har musikkjournalist Erik Valebrokk tidligere skrevet om den eksplosive duoen.

Foto: Claus Breda Gulbrandsen

Sightseers er et norsk/engelsk prosjekt. Med kjærlighet for suggererende, fengende melodier beveger Sightseers seg i et landskap av new wave, krautrock og post-rock. Gitarer som spretter over dundrende kraut-aktige basslinjer, halsbrekkende trommer og sølvskarpe vokaler griper tak i deg.

Sightseers spiller inn debutplaten right now. Sightseers består av Vegard Eggum, Gavin Baker og Christian Børke.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg