De gir farger og glede til folket

Fashion in the Forest, Åse Kongsgård og Trine

I et lite, koselig bryggerhus på en gård i skogkanten på Kongsbergs sørvestside, finner du en skjult liten perle.

Omgitt av fuglekvitter, utsikt, turmuligheter, fred og ro, har to kreative damer fra byen nemlig skapt sitt eget eventyr her, på Rud gård i Svartås.

Eventyret heter Fashion in the Forest og er et firma som selger alt fra klær og sko, til smykker – både på nett og i en liten butikk.

Bak står de to ildsjelene Trine Didriksen Sloreby og Åse Jakobsen Kongsgård og vi møter de en morgen hvor både smilene og praten sitter løst.

Fortell litt om eventyret deres? Hvordan startet det hele? spør vi imponert etter å ha sett oss rundt i et rom som simpelthen bader i farger og våryre godsaker. Man blir rett og slett i godt humør av å være her.

Vi hadde et ønske om å skape noe gøy og holde på med noe kreativt, samtidig som vi kunne ha muligheter for å tjene penger på det. Håpet er at dette skal bli noe mer enn bare noe som er ved siden av, forteller de sprudlende og ivrig i kor.

Retro og trendy. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Har dere alltid vært moteinteresserte?

– Vi har begge alltid vært interessert i klær og moter, smiler Trine.

– Trine er nok desidert den mest retro av oss, mens jeg er generelt glad i klær i flotte farger og fasonger, legger Åse til.

Hvorfor selger dere så kule og fargerike ting?

Vi ønsker at kundene våre skal oppdage gleden og den gode følelsen man får av å kle seg i glade farger og gode snitt som passer den enkeltes figur! Livet er for kort til å kle seg kjedelig, ikke sant? sier Trine.

Hvorfor akkurat her? I et lite bryggerhus midt i skogen.

Bryggerhuset hvor Åse og Trine driver butikk fra, ser du i bakgrunnen. Foto: Tor Lindseth

Da jeg overtok stedet etter foreldrene mine, syntes jeg det var viktig å fortsette å bruke bryggerhuset til noe. Det er jo et veldig sjarmerende lite hus med masse historie i veggene. Faren min drev med bier og brukte bryggerhuset til å slynge honning i og som barn pleide han og broren også å sove i det innerste rommet om somrene og bestemoren min både vasket klær og hadde bakerovn her, forteller Åse.

«Det er god energi i disse rommene»

Og med slike omgivelser kan vi nesten garantere en stressfri handel – og vi yter personlig service så langt vi greier.  Det er også her vi pakker ut klær fra leverandører og ordner med forsendelser til kundene våre.

Åse og Trine elsker farger. Foto: Tor Lindseth

Hva er det beste med butikken deres?

Flere ting egentlig. Glade farger, gode snitt og stoffer som er designet spesielt for de ulike merkene gjør at man får noe unikt som ikke alle andre har. Klærne passer for damer i alle aldre! Vi har kunder fra 25 til 80 år og i det siste har folk til og med begynt å komme langveis fra for å besøke det lille huset vårt i skogen. Sånt er gøy og betyr at det er flere enn oss som har savnet et slikt tilbud, forteller de ivrig i kor.

De som heller ønsker å slappe av med en kopp kaffe, en sjokolade- eller kakebit i hånden og nyte skogens ro mens kona eller venninnen prøver klær, har de noe å tilby der også.

 

 

Den lille butikken i skogen har ingen faste åpningstider, men tar du kontakt med Trine eller Åse og de er hjemme, åpner de mer enn gjerne opp døra for deg – eller venninnegjengen om du ønsker en helt unik shoppingkveld.

Lørdag 27. mai arrangerer vi nettopp det. Da får vi besøk av ulike lokale aktører. Det blir muligheter for enkel klipp og styling, salg av hudpleie, hårpleie, sminketips og annet snadder – til hyggelige priser så klart! Vi gleder oss og håper mange kommer på besøk denne dagen, avslutter de forventningsfullt.

Toppbildet er tatt av Tor Lindseth.
Retro, fargerikt og veldig trendy. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
Et par lekre sko søker eiere. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg