– Det finnes jo ikke noe bedre enn at du jobber og har det gøy samtidig.

På snaue 12 år har André Lybekk (29) gått fra å være lærling til formann og ha ansvaret for 10-15 ansatte hos entrepenørselskapet Kongsberg Entrepenør AS.

Les også: – Jeg er jo litt stolt. 

Selskapet som har skapt 70 arbeidsplasser på 12 år, tar hvert år inn nye lærlinger som vil forsøke seg i den voksende bransjen.

Se en video nederst i saken. 

En av de er altså André og bak hans reise fra lærling til leder, står nøkkelord som trivsel, glede og et arbeidsmiljø som gir hver ansatt muligheten til å vokse på sine premisser.

– Jeg startet som lærling i 2005. Da hadde jeg akkurat blitt ferdig med skolen og hatt en sommerjobb i selskapet, forteller André.

– I de to årene som lærling fikk jeg prøve meg på mye forskjellig. Det var en utrolig lærerik og artig tid. Etter lærlingtiden kjørte jeg hjulgraver i seks og et halvt år og var over alt. Fra oppdrag i Kongsberg til Oslo. Det var en veldig givende jobb der jeg fikk ta «siste finishen» og rydde og gjøre pent på prosjektsplasser. At du så resultatet med én gang gjorde deg ganske stolt.

– Så en dag, kom sjefen bort og foreslo at jeg burde tenke litt på om jeg ville bli formann. Det er vel 4 år siden. Jeg var kanskje litt spent, for det var både store og mange utfordringer, mye ansvar og noe helt nytt for meg, men jeg takket ja og har aldri angret. Jeg elsker jobben min! understreker han og smiler.

Stolt arbeidskar. Frem til 2019 vil André ha ansvaret for mye av prosjektet nede i Sellikdalen. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Sammen med en annen, er André selskapets yngste formann noensinne.

– Nå i vinter fikk jeg også tatt et anleggslederkurs hvor jeg fikk lært utrolig mye forskjellig over et bredt felt. Det var 170 innholdsrike timer jeg virkelig har fått nytte av, smiler André ivrig.

Hvorfor valgte du akkurat dette yrket?

– Det er jo noe med maskiner som er fascinerende og at du får være mye ute. Her er det alltid noe interessant å gjøre og aldri en dag eller et oppdrag som er likt, sier han rolig.

Hva er det beste med jobben din?

– Å ha med folka på jobben min å gjøre. Å se at vi skaper noe sammen. Det er spennende og utrolig motiverende å få bidra til utviklingen av steder på denne måten, understreker 29-åringen og peker på oppdraget med Kampestadlia Barnehage og Raumyr Skole som to av hans mest spennende jobber.

Og til slutt.. Hva er det beste med selskapet ditt?

– Hos Kongsberg Entrepenør har vi et ordentlig godt arbeidsmiljø. Det finnes jo ikke noe bedre enn at du jobber og har det gøy samtidig. De folka her er stolte av jobben sin og det skinner igjennom i alt vi gjør. Samtidig har du to sjefer som «ser» og tar vare på potensiale i alle de ansatte. Her får alle en sjanse, avslutter André stolt.

– Vi i Kongsberg Entreprenør AS er heldige som har slike som Andre med oss på laget, bekrefter daglig leder, Tryve Løvås.

Interessert i en lærlingplass?  Ta kontakt med de på www.ke-as.com

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg