Gaven som bidrar til mer enn du tror

Hva er vel bedre enn å gi en gave som sysselsetter og gir en meningsfull hverdag til så mange mennesker?

ASVO-Kongsberg AS fyller 30 år i 2018, og det vil de feire gjennom hele året i en serie artikler på 3600.no som lar oss bli kjent med de mange varierte og spennende avdelingene/tiltakene deres, de ansatte og arbeidstakerne.

Les også: Artikler skrevet om ASVO-Kongsberg i media

Denne måneden har vi kommet til Fruktavdelingen.

Mange er kanskje allerede kjent med Fruktavdelingen til ASVO-Kongsberg. De leverer tross alt så mange som 450 kurver med frukt i uka til ulike arbeidsgivere spredt ut over hele byen.

Det kanskje ikke så mange vet, er hvor mange oppgaver og mennesker hver eneste kurv engasjerer. Så mange som opptil 12 arbeidstakere hos ASVO kan være involvert for å få en kurv ferdig og levert ut til kunden.

– Alle kan gå på Kiwi og kjøpe den frukten de skal ha, men kjøper du den fra ASVO så skaper du arbeidsplasser i tillegg til at du får den frukta du har bruk for. Samtidig sparer du masse tid, forteller Jane Midtbø, daglig leder for ASVO-Kongsberg.

Standard på fruktkurvene er kundens behov.

– Hos oss kan du bestille ferdige kurver, eller lage din egen – helt basert etter dine behov.

Bananene tørkes før de går videre til neste stasjon. Foto: Anniken Tangerud
På ASVO er det alltid et smil å finne. Foto: Anniken Tangerud

Fruktkurven er faktisk ikke ferdig før den blir levert til kunden.

– Hvis ikke Mia har skåret plasten, hvis ikke Torill har klippet snoren, så får vi ikke ferdig den kurven. Så vi må ha gode folk på alle oppgavene.

– Derfor er det så viktig for meg å poengtere at alle er like viktige på denne arbeidsplassen.

Bli med på kurvens ferd i en liten bildespesial:

Når det nærmer seg jul, involverer det enda flere. 

– En vanlig fruktkurv inneholder det du har behov for av sunne alternativer. Når det er jul, handler det om det lille ekstra. Det kan være litt marsipan, sjokolade, eplemost, ost eller spekemat, eller det du måtte ønske!

Derfor gir julekurven også en litt annerledes arbeidshverdag for arbeidstakerne våre.

– Ved å gi en slik gave til sine ansatte, tar arbeidsgiverne dette samfunnsansvaret det innebærer ved å bruke ASVO.

Men det er ikke bare bedriftskunder som kan bestille julekurv/gavekurv eller frukt fra ASVO – også privatpersoner kan henvende seg.

 

Foto: ASVO

Julestrida kan være travel for mange. En julekurv fra ASVO kan være med på å løse dette. Da kan du få all den frukta og kosen du trenger i jula fiks ferdig. Det er helt fantastisk å slippe maset i butikken. Det er jo også en fin gave til venner, bekjente og familien.

I tillegg til julekurven, tilbyr de også egne spekebrett. 

 

Nam. Spekebrettet frister nok enhver. Foto: ASVO

Hva spekebrettet inneholder er også opp til kunden, men det går ofte i spekeskinke, fenalår, morrpølse, ost, druer og gode brødsticks. Det er også en fin gave og brettet kan man bruke som serveringsbrett i ettertid.

Spekebrettet gir jobb både for treverkstedet som skal lage spekefjølene, og andre avdelinger hos ASVO – for det skal både pusses, borres og pakkes.

For å bestille årets julekurv eller spekebrett, besøker du nettbutikken deres her. 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg