Gav bort bil til Kirkens Bymisjon

Fikk bil i gave. Foto: Hyunjung Kim

Lions Club feirer i år et 100 års-jubileum og markerte i denne forbindelse jubileet med å gi bort en bil til Kirkens Bymisjon i samarbeid med Funnemark Kongsberg – og dette er den største gaven de har gitt bort!

Fredag 17. november møtte Lions Club Syd og Vest, sammen med Kirkens Bymisjon, i anledning antrukket i oransje skjerf som representerer et varmere og mer inkluderende samfunn, opp på Kirketorget, for å overrekke nøklene til en Toyota Verso med syv-seter.

Dette er en generøs påskjønnelse fra Lions Club Kongsberg Syd og Vest i forbindelse med deres 100 års jubileum. Pengene har begge klubbene samlet inn på ulike vis.  Lions Club Syd har holdt motevisning på Fontenehuset, kakesalg via hjemmehjelpen og skal avholde julemarked. Lions Club Vest har på sin side en ordning der de selger sand fra Svene pukkverk. Sanden blir solgt på Shell bensinstasjoner og Kiwi. Alle disse inntektene har ført til at de nå kan overrekke den største gaven de har hatt – en bil.

– Valget falt på Kirkens Bymisjon fordi de gjør et fantastisk arbeid lokalt her i Kongsberg for de som sliter innen rus og psykisk helse, forteller Eva Taxt fra Lions Club Syd.

– Det er en glede å få gi denne påskjønnelsen til en organisasjon som gjør så mye godt for samfunnet, legger Ole Christian Ous, fra Lions Club Vest til.

Saken fortsetter under bildene
En klem må til. Ranveig Hjorthaug fra Kirkens Bymisjon klemmer Ole Christian Ous. Foto: Hyunjung Kim
Annette Bryn fikk også en klem. Foto: Hyunjung Kim
Stor glede. Ranveig Hjorthaug og Eva Taxt. Foto: Hyunjung Kim

«Et fellesskap preget av varme og omsorg»

Kirkens bymisjon har mange arenaer og tilbud i Kongsberg. De har blant annet møtestedet Haspa; som består av en lavterskel kafe for personer med utfordringer knyttet til rus og/eller psykisk helse. Her tilbys blant annet et varmt måltid, en god prat, en dusj, noen klær og et fellesskap preget av varme og omsorg. Her jobber det både ansatte og ikke minst fantastiske frivillige som gir av sin egen tid til andre. Feltsykepleien; er et gratis lavterskel helsetilbud til rusavhengige og / eller tidligere ruserfaring. Jobb1; er et lavterskel arbeidstilbud for personer i aktiv rus.

Les også: Kristin og de gode hjelperne.

Videre har de nå tilbud for ettervern; Ny Giv; et fleksibelt aktivitetstilbud for samme målgruppe som over. Prosjektet skal bidra til at deltakerne skal knytte bekjentskaper gjennom aktiviteter som en del av en rehabiliteringsprosess.

Vi er også i gang med å planlegge et nytt tilbud; Aktivitetskafe: Dette er et tilbud i et rusfritt miljø knyttet til arbeidstrening og andre aktiviteter for personer med tidligere erfaringer knyttet til psykisk helse og/ eller rusavhengighet. 

Les også: Nå har du en unik sjanse til å gjøre en forskjell i prosjektet Ny Giv. 

Flere muligheter med ny bil

Takknemlige. Ranveig Hjorthaug og Annette Bryn fra Kirkens Bymisjon. Foto: Hyunjung Kim

Hva tenkte du da du fikk beskjed om at dere får en bil av Lions?  

Jubelscener. Ranveig hiver armene i været etter å ha mottatt nøklene. Foto: Hyunjung Kim

– Hurra! Nå kan vi tilby flere deltakere å være med på oppdrag for Jobb1, med to biler kan vi tilby dobbelt så mange deltakere arbeid enn det vi kan i dag. Og når Aktivitetskafeen åpner kan vi ta på oss oppdrag og tilby arbeidstrening gjennom en vaktmestertjeneste der, forteller Annette Bryn i Kirkens Bymisjon Kongsberg ivrig. 

– Man er avhengig av bil for å komme seg rundt og gjennomføre diverse oppdrag som hagearbeid, flytting, rydding osv., så en bil er helt supert! Tusen takk! Dette bidrar til at mennesker som står langt fra arbeidslivet opplever tillit, at det er bruk for deres arbeidskraft og evner, at de mestrer nye oppgaver og glede over fellesskap med kollegaer, forklarer hun. 

 

 

Hva skal dere benytte bilen til? 

– Vi har avtalt med Lions at vi kan bruke den til vårt arbeid der det trengs. Primært vil dette bli til Jobb1, Vaktmestertjenesten på sikt og annet som omhandler våre ettervernstilbud, forteller Annette. 

Stolte bileiere. Annette Bryn og Ranveig Hjorthaug fikk prøvesitte den nye bilen. Foto: Hyunjung Kim

Hva betyr det for dere å få slik anerkjennelse fra Lions? 

– Det er utrolig hyggelig at noen ser det vi jobber med og verdien av det. Og at de ønsker å bidra for at vi kan gi et enda bedre og bredere tilbud til mennesker i byen vår, som har det vanskelig på en eller annen måte, understreker hun takknemlig og retter en stor takk til Lions for den store gaven: 

– Tusen tusen takk! Denne anerkjennelsen med den flotte gaven betyr utrolig mye for hva vi kan tilby våre deltakere og gjester. Dette kan bidra til utvidelse av våre tilbud, som igjen kan bety økt livskvalitet og mestring for de som trenger det i Kongsberg, avslutter hun varmt. 

Frivillige er våre hverdagshelter og bærebjelker i vårt arbeid for og med mennesker i Kongsberg. Ta kontakt med Kirkens Bymisjon om du vil være frivillig i en ny og spennende Aktivitetskafe!

Foto: Hyunjung Kim

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg