Gav 6610 kroner til Fontenehuset

En glad gjeng. Fra venstre: Ingjerd Næss (FH), Marit Brudevoll Lauvlid (FH), Kristine Onshus Heidal (ASVO), Roger Haugen (ASVO), Luna Lykken Wiik (FH), Harald Fossholt (ASVO), Morgan Brokke (ASVO), Eirik Hanson Geitle (FH) og Anne-Lene Solberg (FH). Foto: Anniken Tangerud

Vestsidamarken fortsetter å spre glede. 

Det var riktig så livlig på Nytorget i forrige uke. Med Bommenpølser, smultringer, hesteridning, spekemat, hjembakst, tombola og hesteskokasting, for å nevne noe, yret torvet med liv og smil. 

Les også: Blåser liv i marken på torvet.

Borte ved hjørnet til ASVO hadde de også stilt ut to flotte lykkehjul de hadde fått låne av speidergruppa Sandsvær KFUK-KFUM. Overskuddet av inntektene skulle de gi til Fontenehuset. 

Liv Nørdsti, arbeidsleder ved ASVO-torvet, forteller at flere butikker ved torvet også var med på gaven til Fontenehuset. 

– Det var kjempegøy å få med seg «naboene» på gave til Fontenehuset. Dette skaper blest rundt et samfunnsengasjement – noe som er viktig for oss hos ASVO-Kongsberg. I tillegg viser det et mangfold på Vestsida, understreker hun.

Som takk for lånet av lykkehjulet fikk Sandsvær KFUK-KFUM en kurv med S’morse.

– Det var vel fortjent, da dette ble et flott blikkfang og populært innslag på Mini-Marken, smiler Liv. 

Overraskelse!

En mildt sagt overrasket Luna får overrakt gaven fra Kristine. Foto: Anniken Tangerud

Tirsdag 5. mars, 2019, var tiden inne til å overrekke gaven til Fontenehuset. En spent gjeng tok turen fra ASVO-torvet bort til Folkekjøkkenet hvor Fontenehuset holder til. 

Inne i «resepsjonen» møter de en overrasket Luna Lykken Wiik, nestleder ved huset.

Kristine Onshus Heidal, som har fått det ærefulle oppdraget med å overrekke gaven fra ASVO, forklarer ærendet, hvorpå en småsjokkert Luna nesten mister munn og mæle:

– Nei, vil dere bli med inn å dele dette med resten av huset. Vi skal ha lunsj nå og alle er samlet der inne! kommer det fra Luna.

Lydene fra lunsjrommet stilner fort da Luna presenterer ærendet og samtidig skryter av hvor flinke ASVO har vært med jobben de gjorde rundt Vestsidamarken. 

Da Kristine fra ASVO ber folk gjette hvor mye de har samlet inn, blir forslag på forslag avskrevet med et lurt blikk. 

 – 6610 kroner! forteller Kristine stolt. 

– Du tuller?! uttrykker Luna og slår seg på knærne i begeistring. 

– I alle dager! Det er jo helt fantastisk! Nei, så moro! kommer det ivrig fra husets leder, Marit Brudevoll Lauvlid. 

Resten av huset bryter ut i applaus. 

Da vi spør Luna om en kommentar, forteller hun hjertevarmt at dette er midler som kommer godt med.

– Herregud dette er så gøy! Vi er så ydmyke og takknemlige. Den gryende samarbeidet mellom ASVO og Fontenehuset har blitt så bra og vi skal hjelpe hverandre der det trengs, understreker hun og fortsetter like stolt:

– Dette samarbeidet er noe vi skal utvikle videre og vi ser nå starten på et spenstig og kreativt samarbeid videre som kommer mange til gode. 

Pengene skal de bruke til innkjøp av nye datamaskiner slik at de blant annet får laget flere FonteneFilmer. 

– Hver eneste dag kommer vi til å gå glede av dette! avslutter hun. 

Fra venstre: Ingjerd Næss (FH), Marit Brudevoll Lauvlid (FH), Kristine Onshus Heidal (ASVO), Roger Haugen (ASVO), Luna Lykken Wiik (FH), Harald Fossholt (ASVO), Morgan Brokke (ASVO), Eirik Hanson Geitle (FH) og Anne-Lene Solberg (FH). Foto: Anniken Tangerud

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg