Går sammen for TV-aksjonen og Kirkens Bymisjon

Gleder seg til TV-aksjonen. Foto: Bjørn Isaksen

Inviterer byen til gratis kino og sosialt samvær – både inne og ute.

I forbindelse med årets TV-aksjon søndag 21. oktober går 3600.no, Vi Bryr Vårs, Krona Kino, Funnemark Kongsberg, Kirkens Bymisjon og ASVO-Kongsberg sammen for å skape en kveld hvor fellesskapet og Kongsbergsamfunnet står i fokus.

– Det startet med en idé og så fort jeg ringte rundt, ble den mye større enn antatt, innleder Bjørn Isaksen fra 3600.no og Vi Bryr Vårs.

Les også: Vi Bryr Vårs – kort forklart. 

– Vi tok et initiativ til å skape en kveld hvor vi kan bidra til noe positivt for byen vår og nå håper vi folk vil samle seg rundt dette engasjementet, legger han til.

Gratis innekino

Krona Kino åpner dørene klokken 16:15 og 16:30 og viser filmene Når Jeg Faller og Vitello trenger en far.

Når jeg faller.

– Vi har vist film til inntekt for TV-aksjonen tidligere også, og da Bjørn ringte for spørre om vi kunne bidra med noe var det selvsagt ikke nei i våre munner, innleder kinosjefen Even Thunes Jensen.

– Dette er en viktig nasjonal dugnad, som det er en glede å bidra til! Filmen vi har valgt ut for de voksne, «Når jeg faller», er også svært treffende tematisk og går rett til kjernen av hva Kirkens bymisjon driver med. Den er en av mange norske filmer om rus og/eller psykiatri som har blitt lansert på kino i år, og har nok druknet litt i mengden. Den fortjener virkelig et større publikum, og vi håper så mange som mulig ønsker å se den på søndag.

– Vi viser også en film for barna, «Vitello trenger en far». Dette er en dansk animasjonsfilm som passer for barn fra 6 år og oppover. Danskene har en frisk og frodig kultur for animasjonsfilm, og denne er både morsom og rørende.

– Det er ikke noe billettsalg til filmene, men alle som vil kan gi en slant til aksjonen til bøssebærerne i døra.

Gratis utekino

Da filmene inne på kinoen er ferdig, inviteres folk til å se lokale filmskatter på veggen ute ved Kirkens Bymisjon.

Et øyeblikk fra filmskattene du vil oppleve søndag 21. oktober.

ASVO-Kongsberg stiller med 4-500 gratis boller og bymisjonen med kaffe, saft og vafler.

– Ved å samarbeide på denne måten, opplever vi kraften av å gjøre noe sammen, understreker Maya Lie fra 3600.no og Vi Bryr Vårs.

Sammen med bymisjonen ber Maya folk også komme inn i varmen til Møtestedet Haspa hvor du kan legge igjen en hilsen til Kirkens Bymisjon og vise at du støtter dem.

Årets tema for TV-aksjonen er «Mindre Alene Sammen» og nettopp ved å komme til et arrangement som dette og stå samlet rundt budskapet, viser vi at vi bryr vårs.

Avdelingsleder ved Kirkens Bymisjon i Kongsberg, Bjørgunn Nyhuus Gram, er rørt over engasjementet.

– Jeg blir våt i øyekroken. Det er helt fantastisk. At folk går sammen og ønsker å støtte Kirkens Bymisjon og vårt arbeid på denne måten, gjør at man blir rørt, forteller hun.

Robert Mederud synes det er viktig at vi tar dette samfunnsansvaret.

–  Alt vi gjør for årets TV-aksjon i år vil komme Kongsberg som by og samfunn til gode. Hvis alle er med å bidrar litt, så er det ikke så mye på alle.

Kongsberg kjappest i Buskerud

Rådhusforvalter og leder ved innbyggerkontakten Kenneth Halland er inne i en av årets travleste måneder som koordinator for alle bøssebærerne.

Gunhilde Brun-Pedersen, fylkesleder for TV-aksjonen i Buskerud, forteller at Kenneth er en av pådriverne til at Kongsberg faktisk er det distriktet i Buskerud som var kjappest til å ha fullt alle rutene til bøssebærene i år.

– Alle rodene er fylt opp og vi har ventelister. Det er helt fantastisk, skryter Kenneth.

20% av omsetningen

ASVO-Kongsberg vil i tillegg til å hjelpe på søndagen, gi 20% av all omsetningen fra ASVO-torget til inntekt for årets TV-aksjon.

– ASVO-Kongsberg oppfordrer andre til å ta samfunnsansvar ved å støtte oss. Denne gangen følte vi veldig på at VI ville ta samfunnsansvar og støtte Kirkens Bymisjon, forteller Ståle Skau.

– Mange av ASVO-torgets kunder har tilknytning til Kirkens Bymisjon. Vi synes et slikt sted er viktig å opprettholde i Kongsberg og den jobben som gjøres er veldig viktig for de det gjelder. Derfor synes vi det er vår plikt å bidra, fordi vi kan, avslutter han.

 

Meld deg på arrangementet på denne Facebooksiden og bli med du også!

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg