#fyllposen din og vinn premier

Kristin Rian (til venstre) og Ingunn Våer vil ha deg med på aksjon. Foto: Anniken Tangerud

For tredje år på rad oppfordrer Kongsberg og Omegn Turistforening alle som er ute å går til å plukke søppel.

Visste du at en plastpose i naturen bruker mellom 10- 20 år på å brytes ned? Mens en isoporkopp bruker 50 år? Drikkeholder i plast bruker hele 400 år*.

Dersom vi derimot plukker og leverer det til gjenvinning så kan ressurser brukes om igjen. Det kan spare naturen og miljøet for mye belastning.

– Denne aksjonen er noe ungdommen absolutt bør få med seg, forteller Ingunn Hagen Våer, daglig leder hos Kongsberg og Omegn Turistforening (KOT).

– Selv sønnen min på 8 år tok selv initiativ til å plukke søppel sammen med en kompisgjeng her en ettermiddag for ikke så lenge siden, smiler hun.

For tredje året på rad arrangerer nå KOT et fyllposen-initiativ. Aksjonen heter «Fyll Posen» og handler kort og godt om å ta med seg en pose når du er på tur – for så å fylle posen med plast og skrot på veien.

Tar du så et bilde og sender det til Kongsberg og Omegn Turistforening enten via mail (kongsberg@dnt.no) eller på Instagram med hæsjtaggen #fyllposen19, er du med i trekningen av fine premier.

– Det skal ikke så mye til. Du kan plukke på vei til skolen, på tur i skogen eller rundt i gata hjemme, understreker Ingunn.

Samtidig gjør man jo noe bra for nærmiljøet sitt og tar litt ansvar.

– Vi har blant annet fått hengekøyer, matbokser med turutstyr, og sekker fra Kongsberg Kommune som premier og vil trekke vinnere underveis, forteller Ingunn.

«Fyll Posen» starter den 1. april og varer helt til 20. Mai.

*plast brytes ned til små partikler. Det er uklart om disse partiklene brytes ned i det hele tatt.

 

kilde: https://www.miljostatus.no/contentassets/695c235b53ae42e4be4bc76ce5bcd1a3/hvorlangtid_raster.pdf

 

3600.no

Se alle innlegg