From Latvia with love!

Jeg ønsker at gjestene skal få oppleve litt av den Latviske varmen og gjestfriheten som vi tar med oss hjemmefra!

 

For snart et år siden startet Eva Berga fra Latvia gatekjøkken med det lille ekstra ute på Heistadmoen. Lokalet er i den gamle militær-kantinen til militærleieren, derav har restauranten fått det passende navnet Military Burger – og interiøret har tydelig lokal forankring for å sette rammene. Med gamle bilder av militærfly på veggene, militær-duk i taket, kamuflasje-maling og de ansatte i matchende bekledning er det ingen tvil om hvor inspirasjonen er hentet fra.

Gatekjøkken på Heistadmoen er kanskje ikke det første man tenker på? Den første tanken var å åpne gatekjøkken for de som holder til på militærbasen, men konseptet har utvidet seg raskt. Folk reiser helt ut hit for å kjøpe mat av oss – vi tilbyr også gratis utkjøring av mat innen lokalområdet. I tillegg tilbyr vi koselig lokaler man kan spise i og man kan  organisere sammenkomster der vi står for maten, servering og rammene – det kan være alt fra fra barnebursdag til jentekvelder – forteller Eva.

Folk har kjørt lange strekninger for å spise hos oss!

Hva med menyen? Da jeg snakker med Eva om hva de serverer kan hun fortelle at de forsøker å differensiere seg fra andre gatekjøkkener ved å kjøre en mer Amerikansk-inspirert linje. I tillegg ønsker de å lage noen nyheter hver måned, slik at de kan tilby mye spennende. De har også hatt stor suksess med «Crazy Marius Style Burger» – en hamburger med flytende ost over, og noen kundene har kjørt lange strekninger for å prøve denne!

-From Latvia with love; Før Eva kom til Norge for seks år siden, har hun arbeidet 11år i restaurant bransjen. Hun ønsket å ta med seg erfaringen derifra, men hennes verdier fra Latvia med gjestfrihet og varme skulle stå som hovedfokus, i tillegg til mat med kvalitet. Hos oss er alle ansatte fra Latvia – jeg ønsker å hjelpe de som kommer hit, men også å videreformidle vår kultur, som jeg er så stolt av – smiler Eva.

Da gjestene går fra oss, ønsker jeg at de skal sitte igjen med en god følelse!

– Hvilke tanker har du om fremtiden? Jeg håper på å åpne flere restauranter i Norge! 

 

3600.no

Se alle innlegg