Frivillig i Musikkteaterets venner

Anne Lauritzen i Sølvsalen hvor hun ofte jobber som frivillig for Musikkteaterets venner. Foto: Siw Torsteinsen

Vi ønsker å hylle frivilligheten i Kongsberg og det imponerende arbeidet som legges ned hvert år ved å la våre lesere bli kjent med noen av de som jobber i kulissene.

Av Siw Torsteinsen

Foto: Siw Torsteinsen

Anne Lauritzen

Pensjonist, bodd i Kongsberg siden 1981.

– Jeg begynte som frivillig i 1981 etter en veldig hyggelig prat med hjelpekorpset på en skitur inn til Strutåsen. Som nyinnflyttet fra Skien var det en fin måte å bli kjent med folk tenkte jeg. 

Hva gjør du som frivillig i Musikkteaterets venner?

Vi sjekker billetter ved innslipp til konserter eller teater, hjelper folk ute i foajeen, og viser vei inne i salene. I tillegg er vi brannvakter og passer på ved å holde oppsyn i lokalene. Vi sørger for at det blir en så god som mulig helhetsopplevelse for publikum å besøke Musikkteateret.

Hva gir det deg å være frivillig? 

Å være frivillig beriker livet mitt, det gir meg så mange gode opplevelser. Jeg blir kjent med nye mennesker, og jeg får en god følelse ved å få nye oppgaver og føle at jeg er til nytte. Det gir meg en ekstra glede å kunne hjelpe og gjøre det lille ekstra.

Hvorfor begynte du som frivillig hos Musikkteaterets venner?

Jeg begynte her fordi jeg er veldig kulturinteressert, glad i musikk og teater. Det er givende å oppleve gode konsertopplevelser, det er jo det som er en del av belønningen vår som frivillige. Alle de gode opplevelsene!

Hvordan begynte du som frivillig her?

Det var via Eva Thovsrud Knutsen som jeg kjenner fra før gjennom min interesse og tidligere arbeid innen kulturformidling.

Hvorfor vil du anbefale det til andre?

Fordi det å være frivillig gir så flotte opplevelser. Det er mye ensomhet i dagens samfunn, og gjennom å være frivillig får du kontakt med så mye hyggelige mennesker, det er godt samhold og det får deg ut av sofaen!

Hvem synes du vi bør snakke med neste gang, og hvorfor?

Da vil jeg si Skrimreserven, for de synes jeg gjør en kjempejobb!

3600.no

Se alle innlegg