Her er ukens premierer på Krona Kino!

Fredag 24. januar kommer en film kinosjef Even Thunes Jensen faktisk nå har plassert blant hans 10 favorittfilmer noensinne!

– 1917 er nok den mest intense filmopplevelsen jeg hadde i fjor, innleder han.

Even var nemlig så heldig at han var en av de aller første i Norge som fikk å se den hos distributøren i desember.

– Regissør Sam Mendes har, med to James Bond-filmer, solid actionerfaring, men her har han også latt seg inspirere av sin egen bestefars opplevelser under første verdenskrig.

– Filmen evner å kombinere sitrende spenning med et dypt menneskelig drama, og jeg vil si at den er der oppe sammen med store krigsskildringer som «Apocalypse Now» og «Saving Private Ryan» hva angår skildringer av krigens grusomheter og meningsløshet.

– Hendelsene under den første verdenskrigen er jo ikke så kjent hos oss i det den gang nøytrale Norge, så i tillegg er dette en nyttig historieleksjon. Anbefales på det varmeste! avslutter han.

1917

Premiere 24. januar. Drama / Krigsfilm 1 t. 59 min. 15 år

Sam Mendes, den Oscarvinnende regissøren av Skyfall, Spectre og American Beauty tar oss med tilbake til Første Verdenskrigs nådeløse slagmarker i dette intense krigsdramaet.

Mens krigen raser på sitt mest intense sendes to unge britiske soldater, Schofield (George MacKay) og Blake (Dean-Charles Chapman), ut på et tilsynelatende umulig oppdrag; Å krysse fiendtlig territorium for å gi en isolert bataljon en beskjed som, om den ikke kommer frem, vil sende dem alle – inkludert Blakes egen bror – inn i den sikre død.

Kjøp billetter til 1917 her. 

Sjekk traileren her:

 

Elleville Elfrid

Premiere 24. januar. Norsk / Animasjon / Familiefilm / Barnefilm 1 t. 15 min. Tillatt for alle

Varm og morsomt om vennskap, sirkus og en magisk sykkeltur.

Elleville Elfrid vil lage (et spektakulært) sirkus på Soltoppen for bestevennen Henrik. Et magisk trylletriks er under planlegging, men når tøffe Johnny flytter inn i nabolaget endrer alt seg.

Henrik er imponert over den nye gutten og alle de kule lekene hans, men Elfrid føler seg utenfor. Når Elfrid presser Henrik til å velge bestevenn rømmer han hjemmefra.

Nå må Elfrid og Johnny samarbeide. Hun vil redde sirkuset, men det aller viktigste er å redde vennskapet med Henrik.

En varm og morsom familiefilm full av fart og eventyr, der tre barn på sykkeltur oppdager hvor magisk vennskap kan være.

Kjøp billetter til Elleville Elfrid her. 

Sjekk traileren her:

Richard Says Goodbye

Premiere 24. januar. Komedie / Drama 1 t. 30 min. 12 år

«Richard says Goodbye» tar deg på en morsom, men alvorlig reise i livet til Richard som nettopp har fått beskjed om uhelbredelig kreft.

Etter å ha mottatt den tunge beskjeden om uhelbredelig kreftdiagnose, bestemmer den engelske professoren Richard seg for å utnytte den lille tiden han har igjen på jorden til det fulle. Han fester, røyker og å gjør som han vil. Richards nye holdning til livet har i midlertidig innvirkning på studentene hans, kollegene, hans beste venn, hans kone og hans tenåringsdatter som alle har akseptere ham som den gammelmodige professoren som var like pålitelig som han var kjedelig.

Kjøp billetter til Richard Says Goodbye her. 

Sjekk traileren her:

https://youtu.be/BWTcXuOv48s

The Grudge

Premiere 24. januar. Horror 1 t. 33 min. 15 år

It will never let you go…

En mor myrder familien sin, og en detektiv blir satt til å undersøke den mystiske saken. Når hun oppdager at det hviler en forbannelse over huset som fordømmer de besøkende, innser hun raskt at demoniske ånder har henne i siktet.

Kjøp billetter til The Grudge her. 

Sjekk traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg