Fra Kongsberg til Marrakech med kofferten full av gaver

Ann-Kristin Flågan (52) fra Kongsberg satt i full jobb, med tre barn og mann, da hun valgte å ta sluttpakken. Nå hjelper hun vanskeligstilte i Marrakech.

Det hele startet med reiseglede, et ønske om å hjelpe og interessen for kultur. Det å avdekke, å oppleve det som ligger bak den generelle turistfasaden, å se det virkelige, det som ikke så lett kommer til syne, har vært en drivkraft i Ann-Kristin Flågan.

Hun har derfor blant annet oppsøkt barnehjem og bortgjemte landsbyer på sine reiser med kofferten full av gaver.

Ann-Kristin Flågan hjelper de som ikke har så mye. Foto: Privat

«Prosjektet mitt er enkelt og ikke så stort. Målet mitt er å vise mennesker her hjemme hvor enkelt det er å gjøre en liten forskjell for andre»

Kofferten er fullpakket til flyselskapenes maksgrenser. 

– Dette er hva jeg gjerne vil fortelle andre, også med mitt lille prosjekt. Skal du på ferie til et land hvor du vet det er fattigdom, ta i det minste med deg noen t- skjorter hjemmefra som du kan gi bort, forteller Ann-Kristin engasjert.

Før hver reise samler jeg inn sko og klær og spør om noen har litt penger å gi bort slik at jeg kan kjøpe skolesaker og sokker. Jeg har aldri sett så mange hullete sokker andre steder enn i de landsbyene! Så jeg har også en del bidragsytere av hjemmestrikkede ullsokker og pulsvanter.

– I Marrakech kjøper jeg inn skolesaker for pengene jeg har fått. Jeg leier en bil med sjåfør, det koster meg drøyt 1000 kroner av egen lomme. Min marokkanske venninne er også med. Så kjører vi opp i Atlasfjellene. Stopper i små landsbyer eller langs veien der vi fortrinnsvis ser barn.

Foto: Ann-Kristin Flågan. Saken fortsetter under bildet.

«Gi dem et øyeblikks lykke!»

Hva gir dette deg?

– Det jeg søker er det glimtet i øyet! Smilet og de glade øynene, når disse menneskene blir sett og verdsatt. Det er ikke alltid de får så mye, men en t-skjorte og en skolepakke er nok. Jeg vil vise at jeg ser disse menneskene. At jeg bryr meg. Gi dem et øyeblikks lykke!

Veien videre 

– Min Belgiske bestevenninne og jeg møtes i Marrakech en gang i året, og vi gjennomfører dette sammen, så alene er jeg ikke. Jeg har også begynt å få spørsmål fra mennesker jeg ikke kjenner, om de kan få være med. Dette fordi jeg har en gruppe på Facebook som heter «med hjerte for Marrakech».

Se deres facebookside, Med hjerte for Marrakesh her!

– På den siden legger jeg ut bilder for å vise at de tingene jeg får, og at de faktisk blir gitt bort. Mange kjenner igjen sokker de har strikket eller sko som deres barn har vokst i fra!

Foto: Ann-Kristin Flågan.

 

– Folk på Kongsberg husker på mitt prosjekt når de rydder i skuffer og skap og jeg får ofte mer enn det jeg klarer å få meg. Da deler jeg bidragene med Arkenstiftelsen på Notodden. De kjører til Ukraina med hjelp til mennesker der. Jeg kan godt tenke meg å ta med flere mennesker nedover. Slik får de selv kan oppleve det jeg har opplevd så mange ganger, og det setter livet her i trygge Norge i perspektiv, ikke alle er like heldige som oss!

 

Husker du saken om Wegar Hogstad som har fulgt hjertet og hjelper mennesker i Uganda? Les den her!

 

3600.no

Se alle innlegg