Føtter er vårt fag!

Foto: Hyunjung Kim

I Storgata 30, hos Fotterapi og velvære i sentrum, finner du tre fotterapeuter og en velværeterapeut under samme tak.

En av de som hilser deg velkommen er Eva Steen Johansen. Hun er autorisert fotterapeut med fordypning innen diabetes.

Eva startet foretaket Kongsberg Fotterapi i 2014 etter å ha drevet en egen klinikk på Nesodden siden 2000.

Som autorisert helsepersonell har Eva en unik helsefaglig kompetanse. Fotterapeuter er nemlig den eneste yrkesgruppen som vurderer hele foten, både hud, negler, muskler og skjelett, for å løse kundens individuelle behov. I tillegg er Eva etterutdannet innen diabetes – en diagnose som ofte gir helt spesifikke utfordringer for undersåttene.

– Det handler om at jeg brenner for faget mitt og har en sterk yrkesstolthet. Vi har en veldig givende og takknemlig jobb, og jeg prioriterer kompetanseheving og holder meg faglig oppdatert hvert år for å kunne hjelpe mine kunder best mulig, forteller Eva engasjert.

Hun bidrar rett og slett til en bedre folkehelse gjennom å hjelpe mennesker til å ta vare på og øke sin mobilitet og funksjonsevne.

Det er mye helse i å stelle godt med føttene

Forsømmer du føttene dine, blir det fort «vondter», og smertene kan påvirke både bevegelsesmønsteret og gi andre plager i kroppen.

– Det er et privilegium å få lov til å leve av å gi folk gode bein, smiler Eva.

Hver dag møter hun kunder med ulike utfordringer og hver dag får hun bidratt til å gjøre hverdagen til folk litt bedre. Alle mennesker, også de som ikke har noen problemer med føttene, vil ha glede av en profesjonell fotbehandling innimellom!

Hit kan alle komme og få hjelp med føttene.

– Enten det gjelder negler som gror ned i vevet og trenger korrigering, hjelp til vortebehandling, vonde torner/hard hud, avlastning av sår, eller individuell tilpassing av såler. Såler er også noe jeg har etterutdanning og flere kurs i, forteller Eva.

– Når jeg ser de blir kvitt smerten og går fornøyde ut av lokalet med et stort smil om munnen, gir det meg en utrolig godfølelse av stolthet for yrket mitt, forteller Eva som i 2015 ble tildelt æresutmerkelsen Ridder av den gyldne excavator under Fotterapeutforbundets fagkongress.

– Det å ha en jobb hvor du bidrar til folks velvære og velbefinnende, er svært givende. Det er mye helse i å stelle godt med føttene. Det er mye helse i å ha gode bein, avslutter hun varmt.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg