Førpremiere med regissørbesøk

Torsdag 15. november kan du møte regissøren bak den kritikerroste filmen Tårnet på Krona Kino.

29. november har animasjonsfilmen Tårnet ordinær norgespremiere, men allerede torsdag 15. november kan du se den på Krona Kino.

I tillegg vil det bli et unikt møte med regissøren bak.

TÅRNET er en film som høster priser over hele verden om dagen og som har fått distribusjon i en rekke land.

Regissør Mats Grorud har arbeidet med filmen i sju år, og før det bodde han en periode i flyktningeleir i Libanon.

Torsdag får du møte  han, og hør han fortelle om arbeidet med filmen og om sine møter med palestinske flyktninger!

Om filmen:

Tårnet

Fire generasjoner palestinske flyktninger. Ett håp.

Den 15. mai 1948 ble staten Israel opprettet, til tross for omfattende protester fra palestinerne som bodde i området fra før.

Store deler av den palestinske befolkningen ble fordrevet fra sine hjem og over 500 palestinske landsbyer ble ødelagt . Palestinerne kaller 1948-krigen for «al-Nakba», som betyr «katastrofen».

Tårnet er en varm og spennende fortelling om den elleve år gamle jenta, Wardi, og hennes oldefar Sidi, som bor sammen i et høyt tårn i en flyktningleir i Beirut, Libanon.

Helt siden Sidi kom til flyktningleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men nå er tiden i ferd med å løpe ut.

Filmen tar oss med på Wardis reise til fortiden gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og hennes egen fremtid.

Tårnet er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter, Mats Grorud, mens han bodde i en flyktningleir i Beirut, Libanon.

Kjøp billetter til Tårnet her. 

Se traileren her:

https://youtu.be/FcVHk9nuHzU

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg