Fører arven videre

Arv: Kine Fusche Jenssen og skrivemaskinen til Karl Wad, tippoldefar og grunnlegger av Laagendalsposten. Foto: Bjørn Isaksen

Stikke hodet fram. Bry seg. Få så øra flagrer. Aldri gi seg på tørre møkka. Alltid med et brennende engasjement for Kongsberg. Alt dette ligger i genene til Kine Fusche Jenssen. 

.

Tippoldefaren Karl Anders Wad var redaktør i Kongsberg Blad, men kom på kant med ledelsen om måten han presenterte stoffet på – uoverensstemmelsene førte til at han sluttet i Kongsberg Blad og startet Laagendalsposten i 1903. Han og hans kone Elise Fusche fikk ingen egne gutter, «bare» tre jenter, så de adopterte Edwin Wadd, som senere overtok ansvaret og var redaktør fra 1928 til 1973. Nevøen til Edwin og morfaren til Kine – Roar Wadd Fusche (Rofus), var redaktør fra 1973 til 1986.

Bland alt dette med en dose Jenssen, og resultatet er: Kine Fusche Jenssen (35), som nå etablerer egen advokatpraksis i 17. mai gata i hjembyen.

Det siste året har hun jobbet for advokatfirmaet Sjødin Meling & Co i Stavanger (Arvid Sjødin og Brynjar Meling), men er altså i ferd med å etablere egen virksomhet i Kongsberg.

– Tiden i Stavanger har gitt meg utrolig mye, også ballast, erfaringer og mot til å starte for meg selv, forteller Kine.

– Jeg kunne gjort det enklere for meg selv ved å etablere en avdeling i samarbeid med andre, men hvorfor skal jeg gjøre det enkelt?

Det er noe av kjernen i Kine Fusche Jenssen: Uredd og engasjert.
(saken fortsetter under bildet)

I 17. mai gata: Kine Fusche Jenssen har etablert kontor i hjembyen Kongsberg. Foto: Bjørn Isaksen

Allerede som 15-åring bestemte hun seg for å satse hundre prosent på håndballen. Hun forlot BK og Kongsberg og flyttet til Sandefjord for å gå toppidrett håndball. Målet var å bli verdens beste håndballspiller. Det målet ble ikke helt innfridd, men det ble flere år med topphåndball, blant annet i Gjerpen. Da hun ble 25 år (i 2010) bestemte hun seg for å studere juss, flyttet til Oslo, og la opp som håndballspiller.

I 2016 kom hun hjem til Kongsberg, fikk jobb som jurist og senere «fagansvarlig byggesak» i Kongsberg kommune og engasjerte seg på ny i håndballen, nå som sportslig leder i Skrim Håndball Elite.

– Det var både gøy og frustrerende.

Ønsket om å engasjere seg lokalt, førte henne inn i Idrettsrådet, og inn i politikken. Der fikk hun erfare det å «få så øra flagrer». Å kombinere en administrativ jobb med en rolle som politiker i en kommune, og samtidig tørre å mene noe – det er relativt håpløst. 

– Jeg sa opp jobben i kommunen, men sitter fortsatt i kommunstyret og UMU (utvalget for miljø og utvikling).

– Som advokat har jeg eiendom, med plan- og bygningsrett  som spesialfelt, men på et lite sted som Kongsberg vil jeg selvfølgelig bistå på andre områder.

– Jeg har et ekstra engasjement for mennesker i vanskelige situasjoner, og jobbet som frivillig for «Gatejuristen» i Stavanger, et tilbud via Kirkens Bymisjon. Det har jeg veldig lyst til å få etablert på Kongsberg også. sier Kine

– Jeg ønsker også å vise at det å oppsøke en advokat ikke trenger å være så skummelt. Derfor etablerer jeg også «drop-in», der folk kan komme innom og få noen råd, og så betale med Vipps.

– Det å være advokat er først og fremst det å bry seg om folk, være 90 % samtalepartner og 10 % jurist – mener jeg.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg