Denne helgen frister Krona Kino med blant annet skikkelig superheltaction og et spennende juleeventyr for de minste. Her er ukens kinonyheter.

Se hele kinoprogrammet her. 

Justice League

Premiere 17. november
The Flash (Ezra Miller), Batman (Ben Affleck) og Wonder Woman (Gal Gadot) møter utfordringer i «Justice League». Foto: SF Studios/Warner

Drevet av sin gjenvunnede tro å menneskeheten og inspirert av Supermans uselviske handling, søker Bruce Wayne hjelp i sin nye allierte, Wonder Woman, i kampen mot en enda større fiende.

Sammen jobber Batman og Wonder Woman for å finne og rekruttere et lag av superhelter, som kan kjempe sammen mot en nylig våknet trussel. Tross opprettelsen av denne hittil usette gruppen av helter – Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg og Flash – kan det kanskje allerede være for sent til å redde planeten fra et angrep av katastrofale dimensjoner.

Bestill billetter til Justice League her.

Se traileren her:

Ekspedisjon Knerten

Premiere 17. november
Med Nansen som den store helten, er det klart man må ut på eventyr. Foto: Filmweb

Lillebror flytter med Knerten og familien sin til Vestlandet, men han drømmer om enda større ekspedisjoner. Lillebror drømmer om å være polfarer som kjemper seg gjennom snøen mot polpunktet.

Han vil ha massevis og lassevis av snø til jul, men det er ikke et fnugg snø på stedet Lillebror og Knerten har flyttet til. Det bare regner i bøtter og spann, men på fjellet skal det ligge en masse snø.

Plutselig en dag har Knerten forsvunnet! For å redde vennen sin, sniker Lillebror seg ut på en farefull ekspedisjon, og da må også far dra for å finne de to bestevennene. Oppe på fjellet blir alle overrasket av en snøstorm og dermed får Lillebror og Knerten mer snø enn de kunne drømme om. Som om ikke det var nok, dette hender på selveste julaften!

Kjøp billetter til Ekspedisjon Knerten her. 

Se traileren her:

 

Lumière! Eventyret begynner

Premiere 17. november
Foto: Fidalgo

Med Lumière! har Thierry Frémaux satt sammen et verk om pionértiden som vil kunne brukes som undervisningsmateriell i uoverskuelig fremtid – og samtidig laget en filmvarieté så morsom og underholdende at den vil begeistre alle som ser den, uansett alder eller utgangspunkt.

«..Lumière! er overraskende underholdende, alt tatt i betraktning. Det er slett ikke bare en film som bare filmentusiaster kan sette pris på, men heller noe jeg tror de fleste vil oppleve som en voldsomt positiv overraskelse.» FilmMagasinet(5)

«..den forbløffende filmen Lumière!, der Cannes-general Thierry Frémaux puster liv i filmhistoriens barndom..»

Dette er en storartet, morsom og underholdende filmvarieté som tar oss med til filmens fødsel og barndom! Lumiere-brødrene er mest kjent for å ha stått for den første offentlige filmvisningen noensinne med sin Toget ankommer stasjonen, men produserte sammen med teamet sitt også over 1400 andre korte filmer fra hele verden. Thierry Frémaux, som både er direktør for filmfestivalen i Cannes og Institut Lumière, har sett igjennom filmene til pionerbrødrene Lumiere og plukket ut og restaurert de 114 beste til denne kompilasjonsfilmen. Resultatet er ikke bare en uvurderlig filmhistorie-leksjon, men byr også flere fantastiske korte skildringer fra Paris og resten av verden på tidlig nittenhundretallet.

Lumière! Eventyret begynner er kort sagt et must for alle film- og historieinteresserte!

Kjøp billetter til Lumière! Eventyret begynner her. 

Se traileren her:

https://youtu.be/ZtxIf03qVhw

Suburbicon

Premiere 17. november

En stille småby rystes av et brutalt innbrudd i denne krimkomedien regissert av George Clooney. Hovedrollen spilles av Matt Damon.

Kjøp billetter til Suburbicon her. 

Se traileren her:

Lovløst land

Premiere 17. november
Foto: Tuomo Hutri / Storytelling Media

Law of the Land er som en westernfilm der hestene er byttet ut med snøscootere og ørkenen er byttet ut med vidda.

I en liten bygd i det nordlige Finland går den lokale politisjefen av med pensjon, og med ett har bygda blitt timesvis unna lovens lange arm. Den pensjonerte politisjefen har to sønner, en han vedkjenner seg og kjenner og en som han ikke har hatt noe kontakt med. Hans andre sønn, den ukjente, er en skikkelig villstyring, som i løpet av filmen får vite hvem som er hans far. Det kommer til et stort oppgjør der flere i lokalmiljøet blir involvert og drept i skuddvekslinger, så politisjefen må se hva hans fravær i sønnens liv har ført til.

Lovløst land er en samproduksjon mellom Finland og Norge og hele filmen er spilt inn i Norge.

Kjøp billetter til Lovløst land her. 

Se traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg