– Vi kjenner ikke til andre kulturskoler i Norge som har et tilsvarende dansetilbud. Vi starter nå opp det andre skoleåret og håper mange barn har lyst til å begynne med folkedans.

Hallingdans. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no
Hallingdans. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

– Forrige skoleår var det drøyt tjue småbarn som hadde det moro med sang og dans i Sølvsalen hver mandag. I vår var vi en runde i barnehagene og dansa med barna der. Dette fenger veldig, ungene er engasjerte og det er noe som alle får til, sier Aud Drotningsvik fra leikarringen BUL Kongsberg.

Barna vil lære flere sanger og enkle folkedanser og vi bruker sang og musikk for å utvikler takt, rytme og koordinasjon. Dette legger grunnlaget for å lære alle de ulike formene folkedans etter hvert som alder og ferdighet øker. Leikarringen har drevet med dans for barn i årtier og det er veldig flott at vi nå har fått til et samarbeid med kulturskolen. Det gir en fin ramme, vi blir en del av et større miljø og kan samarbeide med barn som driver med andre sjangere.

– For kulturskolen er det naturlig å samarbeide med lag og organisasjoner. Kulturskolen samarbeider bredt med spelemannslag, korps, kor og nå også folkedans. Samarbeidet mellom organisasjoner og kulturskolen er et ledd i å se kulturskolen som et ressurssenter, sier kulturskolerektor Irene Bjørnnes.

Sigbjørn Rua er en av instruktørene. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no
Sigbjørn Rua er en av lærerne. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

En av lærerne er norgesmesteren i hallingdans Sigbjørn Rua fra Kongsberg. Andre lærere er dansere med bred erfaring i de ulike formene folkedans.

Mer informasjon:
Kontakt post@bulkongsberg.no / Aud Drotningsvik tlf. 93226083

Søk plass på folkedans i regi av Kongsberg kulturskole og Leikarringen BUL Kongsberg

Tilbudet er spesielt rettet mot de som er født i 2009, 2010 eller 2011, men eldre barn kan gjerne søke. Tilbudet er fleksibelt og vi oppretter egen gruppe ved mange nok søknader fra eldre barn. Undervisningen foregår hver mandag i Sølvsalen, Musikkteateret (Krona). Oppstart for alle er mandag 29. august kl. 18.00

 

 

 

Sigbjørn Rua vant Landskappleiken 2016:

3600.no

Se alle innlegg