Folk på Kongsberg: Silje Stenberg

Silje med barna Filippa og Foto: Privat

Om bare et par uker reiser Silje Stenberg (39) og Jannike Wessel-Tingby (40) fra Kongsberg til Afrikas mest utsatte operasjonsstuer. Gjennom førjulstida skal de redde liv.

Vi skal følge de to på reisen, og for å bli bedre kjent med dem, lar vi dem presentere seg selv her. I dag har vi kommet til Silje Stenberg.

Bli kjent med Jannike i denne saken. 

Da vi spør Silje hva hun driver med, mangler det ikke på svar.

– Jeg jobber på sykehuset, tar turer til hytta på fjellet med familie og venner, følger opp barnas aktiviteter, blant annet i KIF snowboard der vi alle i familien er aktive. Ellers koser jeg meg skikkelig når jeg får skravlet med venninnene mine, reist til et nytt sted eller sett en bra serie.

– Hva synes du er det beste med å bo på Kongsberg?

Om ikke lenge skal Silje hjelpe mennesker i et av verdens største sykehus i Sør-Afrika. Foto: Privat

– Det er et bra knutepunkt for fjell, sjø og by (Oslo). Kort vei til mye. For et privilegium det er med skisenter fem minutter unna, ha en time til Oslo og kysten. Og skog og fjell bak huset omtrent! Bittelitt smått og gjennomsiktig er det her noen ganger, men det er jo supert for barna å vokse opp her!

– Hva opptar/engasjerer deg for tiden, og hvorfor?

– Akkurat i disse dager er det kirurgieksamen, vaksinering og pakking til Sør-Afrika som opptar meg. Jeg er veldig sosial så det er vanskelig å ha så lite tid til venner for tiden.

– Hvem beundrer du, og hvorfor?

– Jeg beundrer de flinke kollegene mine, både kirurger, anestesileger, medisinere og sykepleiere. Dedikerte folk i en superviktig jobb! Jeg beundrer også folk som tør å gå ut av sitt trygge hjem og hverdag og gjøre noe nytt og annerledes.

YOLO

Vil du dele en historie fra det siste året som gjør deg ekstra takknemlig?

– Ganske nylig mistet jeg en venn som døde av kreft og hadde mange plager på slutten. Han var så lei seg for alt han aldri skulle få oppleve siden han bare fikk leve et halvt menneskeliv. Han angret på flere ting han ikke hadde gjort og opplevd.

– Slike skjebner gjør meg ekstra takknemlig for at jeg er frisk og at jeg har muligheten til å gjøre (nesten) det jeg vil. Plutselig en dag vil skjebnen deg vondt og jeg tenker at man angrer stort sett på det man aldri gjorde. Utveksling til Sør-Afrika er et lite YOLO-prosjekt* for meg.

*YOLO (You Only Live Once) betyr fritt oversatt «Du lever bare én gang».

Barna synes det var stas å være med mamma inn på operasjonssalen og ta bilder. Foto: Privat

3600.no

Se alle innlegg