Folk på Kongsberg: Inga Hanne Dokka

Inga Hanne Dokka - mamma og kone. Nerd og nysgjerrig og lærer på Kongsberg videregående og på USN. Foto: Emilie Kampen Kolberg

Gjennom vår serie Folk på Kongsberg deler vi historier fra våre innbyggere, for vi har alle en historie å fortelle.

Denne gangen har vi møtt Inga Hanne Dokka. 

Inga Hanne Dokka er lærer ved flere undervisningssteder, og beundres av mange elever.

Hvem er Inga Hanne Dokka?
Jeg er mamma og kone. Nerd og nysgjerrig og lærer på Kongsberg videregående og på USN.

Hva synes du er det beste med å bo på Kongsberg?
Det beste med Kongsberg er at det er et fantastisk fint sted for barn å vokse opp: passe stort og fullt av driftige og hyggelige folk. Dessuten har vi mange fine steder og fin natur.

Hva opptar/engasjerer deg for tiden? 
For tiden er jeg opptatt av å få fram at vi trenger naturvitenskap for å løse miljøproblemene vi har, og at vi bør være konstruktive og optimistiske fremfor «dommedags-profetiske».

Hvem beundrer du, og hvorfor?
Jeg beundrer Elon Musk som jeg synes gjør utrolig mye bra for verden og tar tak i de viktigste utfordringene og mulighetene vi har. På hjemmebane er det mannen min Tor Helge jeg beundrer fordi han er verdens sterkeste og snilleste person.

Vil du dele en historie fra det siste året som gjør deg ekstra takknemlig?
Det siste året har vi bygget en liten hytte på 60 kvadratmeter inne i skogen 400 meter fra vei. Hele familien har bygget og båret inn byggematerialer. De eldste sønnene mine har padlet inn svære vinduer på to kanoer bundet sammen og nå har vi et utrolig koselig sted der vi kan slappe av hver helg. Det er jeg veldig takknemlig for at alle har bidratt til det.

3600.no

Se alle innlegg