Folk på Kongsberg: Gry Holm Lindtvedt

Gjennom vår serie Folk på Kongsberg deler vi historier fra våre innbyggere, for vi har alle en historie å fortelle.

Gry Holm Lindtvedt hjemme på gården i Hedenstad. Foto: Siw Torsteinsen.

Hva synes du er det beste med å bo på Kongsberg?

– I 2009 flyttet jeg til vår lille og vennlige by. Her har jeg landet, og her skal jeg bli. Vi har nydelig natur og skog med mange flotte turmuligheter, samt vakre fjell og fine vann- og badeområder.

– Kulturtilbudet er variert med gode med tilbud til alle aldre. I tillegg har vi Skrim Fotball, Stall-K, Studio3 og fantastiske Pias Place hvor jeg praktiserer ashtanga yoga.

– Men det aller beste med Kongsberg er menneskene. I 2014 stormforelsket jeg meg i en av dem. Vi er nå lykkelig gift og bor sammen på vakre Myhregården på Hedenstad.

– Som innflytter har jeg blitt tatt hjertelig imot av veldig mange varme, kreative, fargerike, morsomme og interessante folk. En by og et folk det er lett å bli glad i.

Hva opptar/engasjerer deg for tiden?

– Min mann, våre barn, foreldre og svigerforeldre og jeg arrangerer et julemarked på låven vår nå i desember. Konseptet går ut på at våre gjester blir invitert til å donere saker og ting, nytt eller brukt, hjemmebakt eller hjemmelaget, som skal selges på dette markedet.

– All inntekt går til SOS barnebyer. Det er stor bidragsglede og det strømmer for tiden på med leveringer. Det er gledelig å se hvor mange som ønsker å bidra til dette arrangementet.

– Et felles familieprosjekt for et godt formål viser seg å være en svært hyggelig, og samlende førjulsaktivitet.

Hvem beundrer du, og hvorfor?

– Mamma! For hennes store hjerte, tålmodighet, gode humør og enorme kapasitet. Min 75 år gamle mamma følger godt opp fem barn og åtte barnebarn, spiller fagott i Modum Janitsjar, trener flere dager i uken på Sense, og er flyktninghjelp. I tillegg til at hun sitter som nestleder i Kongsberg Røde kors.

– Jeg beundrer henne for hennes vilje og engasjement for å hjelpe andre, og spesielt de vanskeligstilte. Sånn har hun alltid vært, sånn vil hun nok alltid være, og jeg håper virkelig jeg har arvet noen av hennes mange gode kvaliteter.

Bryllupsfest på låven

Vil du dele en historie fra det siste året som gjør deg ekstra glad/takknemlig?

– Den største begivenheten for oss i år var helt klart vår bryllupsfest på låven i juni. Etter et halvt år med rydding, kasting og kosting av låven ble den dekorert og pyntet med høyballer, filleryer, hjemmesnekrede bord, lyslykter og vin- og vannglass handlet hos Kongsbergs brukthandlere.

– Det var over tretti grader den dagen og vi startet festen med bobler og jordbær på tunet mens vi lyttet til vakre toner fra vår lokale sangfugl Henriette Normann. Deretter fikk vi servert vidunderlig asiatisk mat tilberedt av Nadine Cecily Nielssen. Det var rørende taler, Linedance og festlige sanger.

– Høydepunktet var da Kongsberg-bandet Pønsj gikk på scenen og satte stemningen i taket så hele låvegulvet gynget av over hundre danseglade/gale folk.

– Festen ble avsluttet med nattmat i bryggerhuset hvor mine fantastiske svigerforeldre serverte hjemmebakt brød fra steinovnen.

– Den dagen svever vi fortsatt på og vil være evig takknemlige for.

Gry i låven der både bryllupsfest og julemarked arrangeres. Foto: Siw Torsteinsen.

3600.no

Se alle innlegg