Følger artistdrømmen

Bildet er hentet fra singelen

Jon Erik Lund aka Jon Flip, jobber for å slippe en ny EP i løpet av vinteren.

Hvis du var på Kongsberg Miners-kampen i midten av november, fikk du kanskje med deg debuten på raplåta med samme navn som byens elitelag i basket.

Bak står rapperen Jon Erik Lund, eller Jon Flip som er artistnavnet hans, og hans makker Em1 (Morten Melquist Espelid) fra Lampeland.

Jon Erik har bodd i Kongsberg i snart åtte år nå, men både moren og faren hans er opprinnelig fra byen.

– Jeg flytta til Kongsberg i 2011 da mamma ville flytte tilbake til Hvittingfoss fra Haugesund, forteller han.

Ved siden av å lage musikk jobber han med å samle inn penger til flere humanitære veldedighetsorganisasjoner i Drammen.

– Så jeg føler at det jeg gjør både på jobb og på hjemmebane betyr noe. Det handler om å forandre litt av hverdagene til folk som ser meg, forklarer han.

Jon Erik har alltid «sunget og tralla» siden han var liten gutt.

– Drømmen har alltid å være en artist, innrømmer han.

– Jeg har det musikalske i blodet. Mamma var for eksempel pianist før hun ble syk.

Men det var da han var 14 år gammel at han begynte å rappe og skrive tekster. Jon Erik forteller han har dysleksi og at musikken ble en måte å «kommer over den knekken på».

– «Den som veit, den veit» hva jeg snakker om. Så jeg måtte bli litt mer moden i topplokket før jeg skjønte at det er ikke dysleksien som stopper meg, det er meg selv.

– Lyset gikk opp for meg i første klasse på videregående. Derfra har det bare gått én vei, forteller han stolt.

Foto: Eirik Windsand

Musikken betyr alt

Musikk er i sentrum av alt han gjør, og hodetelefonene er alltid med.

– Musikk er selve livet, min sjel, min beste venn og min verste fiende. Jeg hører på musikk så mye som mulig, når som helst og hvor som helst, forteller han.

– Hadde det ikke vært for musikken hadde jeg ikke vært her jeg er i dag. Musikken har gitt meg alt! understreker han.

Jon Erik retter også en takk til kjæresten og samboeren Renate.

– Hun er den eneste personen som støtter meg hundre prosent i alt jeg gjør – både i musikken og hjemme.

Inspirasjonen til låtene henter han over alt.

– Alt jeg ser, hører, fra både folk og internett, inspirerer meg. Jeg kan plutselig få en følelse for å skrive, det kan komme fra bare å se på telefonen eller en plakat, og det kan bli temaet eller starten på et refreng eller vers!

Samtidig jobber han sammen med en produsent fra Malmö i Sverige, hvor han får mye inspirasjon, innspill og tips.

– Det er også han som lagde beaten til Minerslåta, legger han til.

Jon Erik (til venstre) og Morten hyller Miners i ny låt.

Hyller Miners

Låta Kongsberg Miners, startet med en henvendelse fra Harald Quaynor som ofte kommenterer hjemmekampene.

– Han ringte og spurte om jeg var rapperen Jon Flip, og spurte om jeg ville komme og underholde i hovedpausen. Jeg takket selvfølgelig ja, og fikk ha med meg min beste venn, og den beste rapperen jeg vet om, EM1, som er fra Lampeland og like gammel som meg.

De to har rappet sammen siden videregående og fant ut at de ville hylle Miners gjennom en helt ny låt. Singelen ble produsert og mikset av det lokale plateselskapet Plentysound av Thomas Bjørndahl.

– Låta handler jo selvfølgelig om Miners og hvor fantastisk det er å ha et så knallbra A-Lag her i byen! forteller han ivrig og fortsetter:

– Det er så mye trøkk på kampene, fra introduksjonen på spillerne til utrolig morsomme Harald på micen som kommentator! Bare hele opplegget er supert for store og små!

Hør låta på Spotify her. 

– Og der kommer verset mitt inn, som jo sier at «detta er en organisasjon for store å små og det er ungdommen me satse på» så hele verset mitt er dedikert til publikum, ungdommen og selve organisasjonen!

– Hører du på teksten så er det flere linjer hvor jeg prøver å få publikum med på å klappe og reise seg. Hele verset til Morten Espelid «Em1» går ut på å angripe motstandere generelt ved å ‘disse’ dem på punkter som kanskje treffer dem og gjør dem mindre spillbare, og mer sårbare? forklarer han.

Låta ble fremført i november, og den iherdige rapperen har allerede rukket å slippe singelen Hip Hop siden den gang.

– Planen min videre er jo selvfølgelig å holde musikken i gang, og i løpet av desember/januar slipper jeg en EP, røper han.

– I den forbindelse vil jeg gi en shotout til rapperen LMT [Lisa Marie T. Strømhaug, red.amn.] som også er med på mitt første album og min kommende EP! Hun er ifra Hvittingfoss så hun har jeg kjent siden barndommen! Hun er på vei opp i rappgamet nå om dagen og alle mine anbefalinger går til henne, smiler han.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg