Finalist i frivillighetsprisen. Kan vinne 50.000

Er blant finalistene til å vinne årets Frivillighetspris. Skjermdump fra videoen til Frivillighet Norge.

Eva Tovsrud Knutsen er blant finalistene i årets Frivillighetspris.

Hvert år deler Frivillighet Norge ut Frivillighetsprisen ut til en person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg. Prisen deles i 2017 ut for 23. gang.

Som leder for Kongsberg Musikkråd er Eva Tovsrud Knutsen en av ti finalister som kan vinne 50.000 kroner under FNs internasjonale dag for frivillighet den 5. desember.

– Jeg fikk nesten sjokk da jeg fikk høre det, røper en blid Eva til 3600.no.

Hun hadde fått med seg at Norsk Musikkråd hadde tenkt til å nominere henne. De ba nemlig Eva sende en oversikt over hva hun hadde gjort for kulturlivet i byen etter nesten 30 år som aktiv ildsjel.

– Det ble et par A4 ark, men så tenkte jeg ikke noe mer på det, ler Eva.

For et par uker siden kom derimot den glade nyheten om at hun var nominert. Da stod hun i den selvbetjente kassa på Meny på Stortorvet.

–  Jeg fikk en telefon fra Morten Skjæveland [kommunikasjonsrådgiver i Frivillighet Norge, red.anm.] som sa jeg ikke bare var nominert, men at jeg hadde gått videre til å være blant finalistene. «Næææi?!» utbrøt jeg og sa jeg måtte gjøre meg ferdig for å kunne sette meg ned. Det var veldig overraskende og hyggelig, forteller hun.

Ikke lenge etter kom to stykker for å filme Eva hvor hun blant annet kunne fortelle om sin sentrale rolle i utbyggingen av Krona, gjennom både politisk medvirkning og pengeinnsamling, og om sin store lidenskap: gode øvingsforhold for musikklivet på Kongsberg.

Se videoen og STEM på Eva her!

Saken fortsetter under bildet.
Eva heier på gode kulturopplevelser. Skjermdump fra videoen til Frivillighet Norge

Verdien i frivillighet

Etter nesten 30 år som aktiv ildsjel, har Eva et rikt liv å se tilbake på.

– Det er viktig å løfte frem det frivillige arbeidet. Det gir et så meningsfylt liv.

Det hele startet i 1989 da den yngste sønnen begynte på skolen. Kongsberg Viseklubb og Kongsberg Spel og Dansarlag var starten og etter hvert vokste engasjementet. I 1996 takket hun ja til å bli den første kvinnelige generalen for landskappleiken i Norge – noe hun synes var «veldig moro og spennende». Da var det full fart i to og et halvt år med å forberede landskappleiken 98 – og i 2001 ble hun lederen for Kongsberg Musikkråd.

– Jeg hadde aldri tenkt jeg skulle administrere noe, men i kulturlivet er det jo slik at du må gjøre mange forskjellige ting selv. Her er det full fart hele tiden. Samtidig er det spennende å få til et godt samarbeid med kommunen.

Engasjert kultursjef. Heidi Hesselberg Løken. Foto: Anniken Tangerud

Noe Heidi Hesselberg Løken, Kultur og velferdssjef i Kongsberg Kommune, kan bekrefte:

– Eva har jo i tiår stått i bresjen for at vi skal ha et profesjonelt og godt scenegulv, både for øvelser, i forhold til folkehelsen og for scenisk produksjon, på lik linje som vi har kunstgress og gode siktsoner i hallidretter, forteller Heidi i filmen fra Frivillighet Norge.

– Det betyr veldig mye for oss i Kongsberg Kommune å få jobbe med sånne mennesker. Det betyr alt, legger Heidi til.

 

 

Eva selv, vet nøyaktig hvorfor hun brenner for dette.

– Det gir meg konstant glede og jeg liker litt motstand. Jeg er glad i å stange litt, jeg er tross alt vær, smiler hun og ler.

Hva betyr en nominasjon som dette for Kongsbergs kulturliv? spør vi nysgjerrig.

– Jeg tror det er viktig fordi du ser at du blir verdsatt når du står på. Noen er mest synlige, det er de som er i front. Nå er det meg. Bak står viktige støttespillere. Aleine ville jeg ikke fått til noe, understreker Eva.

– Og HVIS jeg skulle vinne, vet jeg akkurat hva jeg skal gi pengene til! Det er noen spennende greier! men hva, det vil jeg ikke si! avslutter hun kryptisk.

Vil du stemme på Eva? Send ”FP 1” til 2105!

 

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg