Det er duket for både familiekos, latter, alvor og spenning på Krona Kino i julen.

For mange har det blitt en tradisjon å gå på kino 1. juledag og i år kan kinosjefen Even Thunes Jensen skimte med både norsk animasjon av Egners populære fortelling om Hakkebakkeskogen (hørte vi dobbelpeprede peppekaker?), en spektakulær spenningsfilm regissert av norske Morten Tyldum og en svært lettkledd James Franco.

Se hele kinoprogrammet her!

Under kan du se alle filmene som har premiere 1. juledag og de påfølgende dagene. I tillegg viser Krona Kino Rogue One, Snekker Andersen og Julenissen og Syng!

DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN

hakkebakk2
Mikkel Rev sniker seg rundt i Hakkebakkeskogen og da må musene passe på. Foto: Filmweb

I Hakkebakkeskogen bor Klatremus og de små vennene hans i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis. Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise fornuftige Morten Skogmus sin bestemor, er det på tide å lage en lov for å regulere lovløsheten i skogen. Bjørnen Bamsefar hjelper dem med å innføre loven: Nå skal alle dyrene i skogen være venner og det er forbudt å spise hverandre. Men Mikkel Rev er fortsatt sulten…

Filmen er laget i vidunderlig stop-motion-animasjon av Qvisten (Flåklypa-filmene) og på rollelista finner vi kjente stemmer som Stig Henrik Hoff, Steinar Sagen, Wenche Myhre og, som råtassen Petter Pinnsvin: Egil Hegerberg.

Kjøp billetter til Dyrene i Hakkebakkeskogen her.

Saken fortsetter under traileren

 

PASSENGERS

rmbnkjf25
Chris Pratt vekker Jennifer Lawrence til live uten hennes tillatelse. Foto: Filmweb

Ombord på et luksuriøst romskip som er på vei for å kolonialisere en ny planet, våkner en av passasjerene 90 år før tiden på grunn av en feil i søvnkammeret. Etter hvert som ensomheten innhenter ham, står han overfor valget om han skal vekke opp en av de andre passasjerene for å få selskap. Vel vitende om at dette er en fatal avgjørelse å ta på en annen persons vegne.

En spektakulær sci-fi-film av Morten Tyldum (The Imitation Game, Hodejegerne), med to av Hollywoods største navn, Jennifer Lawrence og Chris Pratt, i hovedrollene.

Kjøp billetter til Passengers her.

Saken fortsetter under traileren

 

MIN PAPA TONI ERDMANN

1
Ifølge filmkritikere er Min pappa Toni Erdmann en særdeles hyggelig og uventet overraskelse. Foto: Filmweb

Winfried ser ikke mye til sin karrierefokuserte og travle datter Ines. En dag bestemmer han seg for å dra på overraskelsesbesøk.

Men det byr på utfordringer når han, i overkant eksentrisk og tullete, invaderer livet hennes uten forvarsel. Det blir ikke bedre når hans alter ego Toni Erdmann dukker opp. Ingenting holdes tilbake, men Ines tar utfordringen. Dess lengre de drar spøken, dess nærmere kommer de hverandre i all galskapen. Kanskje faren fortjener en plass i livet hennes likevel?

MIN PAPPA TONI ERDMANN er et spenstig og lekent drama om en generasjon som har sviktet foreldrenes verdier. Filmen vakte stor begeistring både blant anmeldere og publikum da den hadde verdenspremiere i Cannes. Regissør Maren Ade er mest kjent for det norske kinopublikummet for sin spillefilm ALLE ANDRE fra 2009.

Kjøp billetter til Min Pappa Toni Erdmann her.

Saken fortsetter etter traileren 

 

WHY HIM

WHY HIM
James Franco viser mye kropp i den amerikanske komediefilmen, Why Him. Foto: Filmweb

Sammen med sin kone og sønn skal Ned (Bryan Cranston) besøke sin datter ved Standford Universitetet i ferien. Under besøket får han også møte sitt største mareritt – datterens velmenende, men sosialt inkompetente billionærkjæreste Laird (James Franco). Den ordentlige Ned syns selvsagt at Laird – som ikke eier sosiale antenner, er en fullstendig upassende match med datteren. Panikken over at datteren har funnet seg en slik kjæreste eskalerer til nye høyder når han skjønner at Laird har planer om å fri?

På rollelisten finner to særlig fremtredende Hollywood-skuespillere:

JAMES FRANCO debuterte i FREAKS AND GEEKS (1999), en tv-serie som ikke helt slo an da den kom ut, men som i senere tid har fått kultstatus. Dog var det ikke før i filmen JAMES DEAN (2001) at Franco endelig fikk vist frem sitt fulle potensiale, og kom seg opp og frem i bransjen. Siden den gang har Franco hatt svært mange prosjekter på gang og landet ulike roller av betydelig karakter, -i alt fra SPIDER-MAN-filmene, MILK, PINEAPPLE EXPRESS og 127 HOURS.

Kjøp billetter til Why Him her

Saken fortsetter under traileren.

 

PERFEKTE FREMMEDE

ndcsgsy1
Perfekte Fremmede byr på både forviklingskomedie og drama på høyt nivå. Foto: Filmweb

Hvor godt kjenner vi egentlig våre nærmeste? Sett av over 3 millioner i Italia!

Under et middagsselskap starter syv venner et farlig spill. Hver gjest legger mobilen på bordet og godtar å gjøre alle tekstmeldinger og samtaler offentlige, i et forsøk på å bevise at de intet har å skjule. Det som først virker som en artig fornøyelse mellom venner viser seg raskt å bli en ødeleggende tildragelse, når meldingene starter å avsløre hvor lite de kanskje vet om partnere og bekjente rundt dem.

Perfect Strangers omformes ubesværet fra øm komedie til gjennomborende drama uten å gi slipp på dialogens jordnære ærlighet. Gjennom hele filmen byr Genovese på en unektelig moderne vinkling på en klassisk historie, der han undersøker hvordan rollespill og forstillelse har kommet til å definere våre offentlige liv.

Kjøp billetter til Perfekte Fremmede her

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg