Denne filmen leverer 100 prosent

Jan Baalsruds to måneder lange flukt regnes fortsatt som en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdenskrig.

25. desember har en ny filmatisering av flukten til den norske soldaten og krigssymbolet Jan Baalsrud, som ofret sine egne tær for å komme seg til Sverige i 1943, premiere på Krona Kino.

Se et bildegalleri fra filmen her (alle foto: Petter Skafle Henriksen):

Satser på fulle saler

Skal vi tro byens kinosjef, Even Thunes Jensen, blir nok Den 12. mann, som filmen heter, romjulen og nyårets største filmopplevelse.

På grunn av syke barn gikk kinosjefen glipp av snikvisingen for kinosjefene i landet tidligere i desember, men ifølge Jensen var kinosjefkollegiet samstemte i at dette er en film som leverer 100%. 

– Kombinasjonen av norsk krigshistorie og regissør Harald Zwarts teft for spennende historiefortelling, gjør at denne filmen appellerer til brede publikumsgrupper – fra ungdom til de som selv husker krigen, forteller en begeistret Even til 3600.no.

Even trekker også frem «nykommeren» Thomas Gullestad som virkelig briljerer i rollen som Baalsrud.

Saken fortsetter under bildet. 
Krigshelt. Thomas Gullestad i rollen som motstandshelten Jon Baalsrud i «Den 12. mann». Foto: Petter Skafle Henriksen

– Castingen av Thomas «Finger’n» Gullestad [kjent fra Klovner i kamp og som programleder på TV2, red.anm.] som Jan Baalsrud er også en genistrek. Gullestad imponerer virkelig i hovedrollen og det er befriende å se nye fjes på det store lerretet, smiler han.

Jensen håper på fulle saler til langt uti januar og har god tro på at filmen vil gjøre det like bra som fjorårets kassasuksess «Kongens nei», som nesten 5700 Kongsbergensere har sett.

– Dette er definitivt en av årets aller største filmopplevelser, men alle som ser den bør kle seg godt – selv om det er god temperatur i salen vil de iskalde scenene i filmen få noen og enhver til å hutre! avslutter han.

Kjøp billetter til Den 12. mann her!

Se traileren her:

https://youtu.be/TeJg3mq6FYI

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg