Kultfilmoppfølger, gripende drama og blant annet komisk romantikk står på plakaten til Krona Kino denne helgen.

Dette er ukens premierer.

Se hele kinoprogrammet her.

Blade Runner 2049

Premiere 5. oktober.

«Blade Runner 2049» omtales som den mest spektakulære og provoserende storfilmen i vår tid. Torsdag 5. oktober er det norgespremiere på Denis Villeneuves etterlengtede science fiction-thriller «Blade Runner 2049«, oppfølgeren til Ridley Scotts kultklassiker «Blade Runner» fra 1982. Skal vi tro anmelderne er filmen så bra at den til og med kan overgå originalen.

LAPD-offiseren K (Ryan Gosling) forsøker å spore opp blade runner-agenten Rick Deckard (Harrison Ford), som forsvant sporløst for 30 år siden. Samtidig oppdager K en lenge glemt hemmelighet som har potensiale til å kaste restene av samfunnet ut i det totale kaos.

Kjøp billetter til Blade Runner 2049 her. 

Se traileren her:

Home Again

Premiere 6. oktober.

Livet til en separert alenemor på 40 år tar en uventet vending når hun lar tre unge gutter flytte inn i gjestehuset…

Med blant andre Reese Witherspoon.

Kjøp billetter til Home Again her. 

Se traileren her:

 

Hva vil folk si

Premiere 6. oktober.

16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

Terningkast 6 «En film som treffer både hjertet og hjernen» – Cinema

Terningkast 6 «En kraftsalve av en film» – Filmmagasinet

Terningkast 6 «Følsomt drama med thrillertendenser» – Lillehammer Byavis

Terningkast 5 «Intenst om undertrykkende æreskultur» – Bergens Tidende

«Føles som en thriller, men går dypt inn i det emosjonelle med bemerkelsesverdige skuespillerprestasjoner» – Toronto Star

«Maria Mozhdah i hovedrollen er en vidunderlig oppdagelse» – Variety

«En film like full av glede, kjærlighet og humanisme som den er av nervepirrende spenning» – The Film Corner

HVA VIL FOLK SI er et rørende og intenst drama om det vanskelige forholdet mellom en far og en datter. Det er fortellingen om en ung jente som må finne sin egen vei. Nisha spilles av 18 år gamle Maria Mozhdah som gjør sin første store filmrolle. Faren spilles av Adil Hussain som har spilt i en lang rekke av indiske og internasjonale filmer, blant annet LIFE OF PI.

HVA VIL FOLK SI er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Iram Haq. Hennes første spillefilm JEG ER DIN hadde premiere på Toronto filmfestival og vant en rekke priser på filmfestivaler over hele verden.

Kinoklubbens utvalg om filmen:
«Den norske regissøren Iram Haq markerte seg med sin spillefilmdebut JEG ER DIN i 2013. Hun har en sjelden og viktig stemme i den norske filmfloraen, og nå er hun tilbake med den samfunnsaktuelle og personlige HVA VIL FOLK SI. Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Filmen handler om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å miste seg selv. Iram Haq har laget en film om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, og hun har mestret å fortelle historien på et varmt, personlig, sårt og ektefølt vis. En historie det er umulig å ikke bli sterkt berørt av. I hovedrollen som Nisha gjør 18 år gamle Maria Mozhdah en fantastisk debut som skuespiller.» – Christin Berg, programsjef i Nordisk Film Kino.

Kjøp billetter til Hva Vil Folk Si her.

Se traileren her:

 

Tom of Finland

Premiere 6. oktober.

TOM OF FINLAND forteller historien om en ikonisk kunstner og en modig forkjemper for homofiles rettigheter.

Den dekorerte offiseren Touko Laaksonen vender hjem etter en pregende, men heroisk innsats i andre verdenskrig. Livet i et fredelig Finland viser seg imidlertid ikke å være stort mer gjestmildt. Han opplever utbredt undertrykkelse av homofile, og menn i hans krets blir presset til å gifte seg med kvinner og stifte familier for å bli akseptert i samfunnet. Touko søker tilflukt i kunsten, og spesialiserer seg på homoerotiske tegninger av muskuløse menn i fri utfoldelse. Hans verker ble berømte under signaturen «Tom of Finland».

Kjøp billetter til Tom of Finland her.

Se traileren her:

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg